Søvind Kirke

Søvind Kirke er kendt for sin historie, arkitektur og kunstværker, og den spiller stadig en vigtig rolle i lokalsamfundet.

Kirken blev opført i det 12. århundrede og er en af de ældste kirker i området. Den oprindelige kirke var en romansk bygning, men den blev senere ombygget i gotisk stil. Kirken er bygget af granit og har et tårn og et skib, som er adskilt af et kalkstenskors. ► Læs mere om Søvind kirke på deres hjemmeside ...


 

Lokalnyt

Lego gudstjeneste

28. september 2022
Hvis man har fulgt med i TV 2’s LEGO Master, så har man set præsten i Søvind Troels Bering udfolde sine kreative evner med de elskede klodser. Troels har brugt det at skabe, til at lave et arrangement i Søvind Kirke.
Lokalnyt

Leonard Cohen og høst i Søvind

1. september 2022
Det er ingen hemmelighed at der er blevet høstet til den store guldmedalje i det ganske land. En god gammel tradition er at fejre høsten med musik og gudstjenester, og musikken fandt man i Søvind Kirke fredag aften.
Lokalnyt

Lokal filmkunst i Søvind

17. marts 2021
I Søvind huserer sognepræst Troels Bering Kirk som den lokale Steven Spielberg, og laver sjove små videoer i forbindelse med kirkens højtider, da kirkerne også er begrænset i antallet af gæster, må kirken komme ud til menighederne via Internettet.
Lokalnyt

Smuk Santa Lucia-gudstjeneste i Søvind

14. december 2020
I år er alt meget anderledes og det gælder også for de traditionelle Santa Lucia-gudstjenester med tilhørende optog, som desværre er aflyst i år – men lyset kan vi stadig fejre og det blev gjort flot i Søvind kirke.
Lokalnyt

Sang og musik i Søvind kirke

25. september 2020
Torsdag eftermiddag var den musikalske underholdning flyttet fra Søvind menighedshus og til kirken, så man kunne få plads nok til de fremmødte og kravene til conona-reglerne kunne overholdes.
Lokalnyt

Fyldt kirke ved årets næstsidste sommerstafet i Søvind Kirke

26. august 2019
Årets sommerstafet 2019, hvor 12 landsbykirker nord for Horsens i løbet af 12 uger har inviteret indenfor til fællessang, lokale fortællinger og en forfriskning, afsluttes i denne uge i Østbirk Kirke. Gennem hele sommeren har sommerstafetten fyldt kirkerne til bristepunktet og dannet ramme for lokalt fællesskab, og sommerstafettens besøg i Søvind Kirke i sidste uge var ingen undtagelse.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024