Leonard Cohen og høst i SøvindDet er ingen hemmelighed at der er blevet høstet til den store guldmedalje i det ganske land. En god gammel tradition er at fejre høsten med musik og gudstjenester, og musikken fandt man i Søvind Kirke fredag aften.

Tekst Jørn Kildall, fotos Jens Jessen

Der er ikke langt fra kroen til kirken – og begge steder kan man høre store ord. Fredag aften spillede den erfarne trio Brothers of Mercy i Søvind kirke, hvor de fortolkede den store canadiske digter Leonard Cohens betragtninger af menneskelivet.

Søvind kirke var flot pyntet op med blomsterdekorationer og levende lys, så man hurtigt kom i den helt rigtige høst-stemning.

De tre musikere Peter Danielsen, Carsten Tranberg-Krab og Sune Liisberg har gennem mere end 20 år fortolket Cohens sangunivers og de fremmødte i kirken fik også meget smukke musikalske oplevelser med hjem.

De erfarne musikere befinder sig lige godt i kirken, kroen, skoler, fængsler og loppemarkeder. Cohens musik og kvaliteten i hans ord handler om kærlighed, og om den flydende relation mellem Gud og mennesker.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024