Lokal filmkunst i SøvindI Søvind huserer sognepræst Troels Bering Kirk som den lokale Steven Spielberg, og laver sjove små videoer i forbindelse med kirkens højtider, da kirkerne også er begrænset i antallet af gæster, må kirken komme ud til menighederne via Internettet.

Af Jørn Kildall

Fredag formiddag er Troels Bering, samt organisten Søren og kirkesanger Lars de eneste tilstede i Søvind kirke, som denne formiddag er omdannet til en filmkulisse.

Der skal optages i alt tre gudstjenester i forbindelse med påsken, som kan sendes online på Facebook og YouTube. 

Carl Th. Dreyer var på besøg

Alteret i kirken var dækket af et tyndt stykke sort tyl og understregede Langfredags-temaet med Jesus som døde på korset. Stemningen var tung og gav associationer til den danske filmskaber Carl Th. Dreyer og Troels Bering besluttede også på stedet, at optagelserne skulle laves i sort-hvid for at hylde den store danske mester.

Mens organist Søren Thorup og kirkesanger Lars Raunsøe Jensen var placeret på gulvet foran alteret, fløj »instruktør« Bering rundt på kirkegulvet og skulle også være ansvarlig for både kameraer og lydoptagelser. Der blev også tid til at tænde den mange stearinlys i altergangen som gav en fin stemning til billederne.

Senere på dagen fik Troels Bering hjælp fra en kammerat til at betjene kameraerne i kirken og sammen fik man mange gode »skud i kassen«. I de kommende dage går turen til Ørridslev og Tolstrup kirker hvor de resterende optagelser skal laves.

Kirkens gravere havde også bidraget til optagelserne og havde fremstillet en tornekrans som man kan se stå placeret på alteret i den færdig video.

De færdige film/gudstjenester bliver annonceret på kirkens hjemmeside og Facebook-side, og

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024