Sommertur med "Sydjysk kødkvæg": Varme trods køligt vejr(Foto Arendina Post de Jong)

Til trods for efterårsstemning i august, samles 45 kødkvægsavlere hos Stenbjerg Limousine for at dele erfaringer, nørde kvæg og nyde godt selskab – alt sammen med en fælles passion for kvægbrug i hjertet.

Af Jørn Kildall. Foto Arendina Post de Jong

Selvom kalenderen sagde sommer, mindede vejret mere om efterår. Men det satte ingen stopper for entusiasmen hos de 45 kødkvægsavlere, der ankom til Stenbjerg Limousine's sommergrill ved Østbirk, klædt praktisk i lange underbukser.

Nørderi blandt kvæget

Man kunne høre ivrige samtaler om kvægets baller og lår – selvfølgelig alt sammen i professionel forstand.

Familien bag Stenbjerg Limousine

Jens Thaysen, der sammen med sin hustru Karina driver det lille deltidsbrug, bød de fremmødte velkomne og tog dem med på en tidsrejse tilbage til 2007, da de først købte ejendommen. Gennem årene har familien, inklusiv deres tre børn, som også er engagerede i dyrene, udviklet og udvidet deres operationer.
 

(Foto Arendina Post de Jong)

Mere end bare kød

Selvom Stenbjerg Limousine sælger lækre kødpakker via deres Facebook-side, er mange af deres dyr også attraktive for avl. Med et ønske om at tilbyde den bedste genetik, importerer Jens tyr sæd fra Frankrig.

Innovation og fremskridt

En særlig metode, der adskiller Stenbjerg Limousine fra mange andre, er brugen af insemination. Selvom det er en udfordring at identificere brunstige køer, har Jens en fordel ved at have dyrene tæt på ejendommen. Dette kombineret med opbevaring af tyr sæd ved minus 196 grader sikrer effektivitet i processen.

Derudover, med brug af moderne teknik som genomiske tests, er Jens i stand til at sikre kvaliteten af hans dyr ved at analysere dem fra fødslen. Dette giver både fordele for dyrene og for klimaet.
 

(Foto Arendina Post de Jong)

Sammenkomst og samvær

Dagen blev afrundet med et besøg i marken, hvor gæsterne beundrede de imponerende køer med deres kalve. Derefter var det tid til at nyde grillens lækkerier og dele erfaringer, historier og tips omkring bordene.

Dette arrangement understreger den passion og dedikation, der driver danske kødkvægsavlere, og hvordan innovation, tradition og fællesskab går hånd i hånd i branchen.
 

(Foto Arendina Post de Jong)

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023