Spændende dobbelt fernisering i BrædstrupThim Rohde

Det er tid til fernisering på Tinghuset, hvor Brædstrup Kunstforening har bedt kunstnerne Josef Rohde og Thim Rohde om at udstille deres spændende kunst fredag 2. september klokken 17.

Tekst Jørn Kildall

Josef er født i 1946 og er uddannet keramiker på Århus Kunstakademi, hvor hendes læremester Knud Jensen i 1953 arbejdede og hjalp Asger Jorn med hans første keramik. Josef havde i mange år butik og værksted i Graven, senere i Sorring, men er i dag en del af butikskollektivet Værdig i Ry.

Thim er født i 1970 og uddannet bygningsarkitekt på Arkitektskolen. Arbejdede i nogle år hos Cubo Arkitekter og flere Københavnske tegnestuer inden han i 2010 valgte at blive heltidskunstner. Han arbejder i dag med maleri og keramik. Billederne er nonfigurative og bygges op af mange transparente lag, der til slut streges op, så der opstår en vis dybde. Hans billeder er ikke realisme, de opstår når farverne bliver lagt på i tynde lag på lærred eller papir. Når farverne tørre dukker et motiv frem og er klar til at blive ”streget op”, og derfor opstår der ofte en genkendelighed som beskueren helt selv kan bruge.

Keramik lavet af Josef Rohde

For 2 år siden lavede Thim på Josefs værksted i Sorring sit første keramiske værk, og han har været i stand til at overføre sin malerstil til de spændende keramiske objekter og han fortæller: 

- De keramiske arbejder er en naturlig forlængelse af arbejdet med maleri – det er skabt ud fra en fortsat nysgerrighed omkring materialer, stoflighed, strukturer samt patina – et forsøg på at transformere udtrykket fra maleri og grafik over i en tredimensionel version. Inspirationen fra naturens udtryk og farver er også her en vigtig faktor. Den intuitive metode er tillige udgangspunktet i arbejdet med ler samt glasering: som i den japanske ”Wabi Sabi”-filosofi handler det om at se det smukke i det uperfekte, det skæve og umiddelbare med naturen som aftryk.

Keramik lavet af Thim Rohde

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024