Ung street-art i ØstbirkHvad er Street Art? På dansk hedder det gadekunst og det er små værker som er placeret i det offentlige rum. SFO’en i Østbirk har lavet masser af små værker som er placeret mere eller mindre skjult rundt om i byen – måske får du øje på kunsten?

Af Jørn Kildall

I Østbirk SFO har man brug en del dage på at lave små kunstværker på sten hvor der er malet figurer, mønstre og tegninger. Børnene har også lavet perleplader med lokale motiver som er placeret rundt om i byen.

På SFO’en legeplads mødte avisen Uffe Nielsen som har været med til at hjælpe børnene i gang med projektet og han fortæller om baggrunden for at lave street art i Østbirk:

- Det er været en hård tid for børnene med Corona-restriktionerne og de har været meget hjemme. Vi vil vise med vores Street Art at vi ikke er lukke længere og med vores små kunstværker placeret rundt i Østbirk, skulle man gerne få øje på os.

På legepladsen møder vi også Nanna og Alberte som har været med til at lave kunstværker til byen, og de viser meget begejstret rundt om ved SFO’en hvor der gemmer sig små overraskelser i buskene og steder man ikke forventer at finde skøn kunst.

Begge piger har sammen med deres kammerater i SFO’en været med hele vejen da der skulle males på sten, laves perleplader som også skulle stryges for at holder bagefter.

Til sidst samlede de mange børne sig foran fotografens kamera for de ville så gerne i avisen.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Bakkelandets Friskole - Børnehave - Vuggestue
07. jun 2021