Vandringer på Kirkegårdene i Østbirk og YdingFem torsdage over sommeren kan man tage med på kirkegårdsvandring i Yding og Østbirk, og høre masser af spændende historier. 

Af Lone Buhl

Da jeg var barn ude på landet – Søbygårdsmark 8450 Hammel - var der hver sommer en fast aktivitet, der hed Markvandring. Med far i hånden gik han og jeg på markvandring. Vi så hvordan markerne og naturen tog sig ud. 

En gang om året arrangerede Husmandsforeningen Markvandring – så var vi mange afsted. Så var der flere, der kunne fortælle. Flere der kunne berige aftenen med deres tilstedeværelse og ord. Så var der mere snak og en anden høj stemning. 

Nu bor jeg ikke på husmandsstedet mere – men nu er det i højere grad kirken, der er blevet omdrejningspunktet i mit liv – så derfor falder det mig helt naturligt med Kirkegårdsvandringer. 

Der er så meget liv, der er så mange mennesker – så mange fortællinger – der er så meget at opleve på vores Kirkegårde. Her er til et utal af vandreture både for folk som bor her på vore egne – men sandelig også for dig, der kommer langvejsfra. Disse Kirkegårdsvandringer er for enhver!

Kom og vær med når vi fem torsdage vandrer rundt på Kirkegården i henholdsvis Østbirk og Yding. Kom en gang eller kom alle fem gange. Vi mødes kl. 17.00 – jeg sognepræst Lone Buhl - deler folk ind i små grupper, hvor der er en tovholder. Og så er det ellers rundt på Kirkegården i cirka 45 min. – tovholderen har med sikkerhed noget at fortælle – og måske har folk i gruppen også noget at fortælle – det kan kun blive godt!!

Sluttelig er der øl og vand til alle inden vi vandrer hver til sit.

Kirkegårdsvandringer rundt i Yding og Østbirks smukkeste haver i tidsrummet 17.00 – 18.00 - følgende torsdage: 

Østbirk Kirkegård: 17. juni. 24. juni. 26. aug. 2. sept.
Yding Kirkegård: torsdag, d. 1. juli
 

Østbirk Kirke og kirkegård

Lignende artikler

Lone Buhl Pedersen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Bakkelandets Friskole - Børnehave - Vuggestue
07. jun 2021