Vi giver indbrudstyvene svære arbejdsvilkår(Arkivfoto)

Netop offentliggjorte tal fra Danmark Statistik viser, at der i årets andet kvartal blev anmeldt 3.106 indbrud i private hjem. Det er knap 7 pct. lavere end samme periode sidste år. 

Af Bo trygt

Danmarks Statistik offentliggjorde, at anmeldte indbrud i private hjem i årets 2. kvartal faldt til 3.106, 7% lavere end sidste år. "Bo trygt" glæder sig over tallene og opfordrer danskerne til at indbrudssikre deres døre og vinduer som en effektiv forebyggelse.

Faldet i indbrud skyldes danskernes indbrudssikringsindsats og intensiv forebyggelsesindsats af politi og kommuner. Britt Wendelboe fra Bo trygt, et initiativ af TrygFonden og Realdania, udtaler at der stadig er et stykke vej til at nå målet om 7.000 indbrud årligt. Hun opfordrer til sikring af hjemmet, især i de mørke måneder, hvor risikoen øges. Wendelboe foreslår sikringsbeslag til vinduer og ekstra låse som effektive metoder.

For dem, der søger rådgivning, er lokale byggemarkeder en mulig kilde. Bo trygt anbefaler også nabohjælp som en effektiv forebyggelsesstrategi. Et "Naboven"-initiativ opfordrer borgere til at dele viden om indbrudsforebyggelse og inspirere flere til nabohjælp. Julie Kofoed fra Nabohjælp nævner at antallet af "Nabovenner" nærmer sig 1.000, men der er plads til flere.
 

Bo trygt

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024