Vi vil på ferie i egen baghaveFoto: Landfolk

Startuppen Landfolk tilbyder alternativ til hotelværelset ved Gardasøen og ferielejligheden i Marbella. På den digitale platform udlejer startuppen danske sommerhuse med smuk arkitektur og skandinavisk design som omdrejningspunkt. Coronakrisen har nemlig skabt et nyt momentum for nærheden og den danske natur. Kapital fra Vækstfonden skal bidrage til at udvikle den nye spiller i dansk turisme.

Af Vækstfonden

Hvad gør man, når Coronakrisen lukker hele verden ned og gør rejser umulige? Hos aarhusianske Landfolk har man svaret: Man starter en virksomhed, der tilbyder nye måder at opleve Danmark på til forbrugerne. Landfolk er vokset ud af Coronakrisens efterspørgsel og de erfaringer, vi tager med os, fortæller Christian Schwarz, medstifter i Landfolk.

”Krisen ramte os som et lyn fra en klar himmel. Det er helt utroligt hvor hurtigt mennesker tilpasser sig, men når vi virkelig tænker på hvor vanvittig en situation, vi alle har befundet os i det seneste halvandet år – det er helt vildt. Det har sat gang i nogle tanker hos os alle. Tanker om nærhed og om, at vi skal passe på hinanden og vores planet. Det er denne tankegang, Landfolk er vokset ud af. Vi skal være sammen med hinanden og nyde hinandens selskab i vores egen baghave. For Danmark har så meget at byde på – det er det, vi vil med Landfolk.”

Landfolk udlejer sommerhuse og ferieboliger i første omgang i Danmark – idéen er ikke ny. Det er konceptet til gengæld. For danskerne efterspørger i højere og højere grad veldesignede og smukke huse til at danne rammerne om en afslappende ferie, fortæller Christian Schwarz.

”Vi vil have en lille luksus i vante omgivelser. Vi vil ikke holde ferie i et upersonligt, hvidt feriehus. Med Landfolk har vi skabt en platform, der tilbyder feriehuse, som danner rammerne om en ferie i rolige omgivelser i hinandens nærvær og tæt på naturen.”

Kapital til vækstrejse

Landfolk startede for blot seks måneder siden, men har allerede stor succes med platformen, som på den korte tid har fået 120 huse og 800 bookingforespørgsler, hvoraf juli måned er helt udsolgt. Men det kræver kapital at starte virksomhed midt under en Coronakrise, og den kapital kom fra Vækstfonden. Med risikovillig finansiering ombord har Landfolk kunnet udbygge platformen og styrke sin forretning til glæde for de danske turister.

”Det har været afgørende at gribe det momentum, vi står overfor lige nu. Derfor var det vigtigt med kapital, så vi kunne følge med efterspørgslen frem imod sommeren. Den kapital kunne Vækstfonden komme med, og det har i høj grad været med til at sætte skub på forretningen,” siger Christian Schwarz.

Søren Grønbæk, Erhvervskundechef i Vækstfonden fortæller om samarbejdet:

”Turismeindustrien er afgørende for Danmark og er med til at skabe vækst og arbejdspladser i hele landet. Men branchen har været hårdt ramt af Coronakrisen. Derfor er vi rigtig glade for at bidrage med finansiering til Landfolk, så vi kan være med til at udvikle en ny stærk spiller i sektoren. Landfolk rammer lige ned i den efterspørgsel, markedet oplever lige nu, og vi tror på, at de har potentiale til at blive en stærk spiller på andre markeder også.”

Vækstfonden

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024