1. maj i Corona-venlig udgaveDSU Horsens

Socialdemokratiet i Horsens kommune havde muligheden for at fejre arbejdernes internationale kampdag 1. maj udendørs i en stæk reduceret udgave med partiet lokaler på Borgmestervej.

Af Jørn Kildall

Der var begrænset antal pladser til rådighed når alle Corona-restriktionerne skulle overholdes, men heldigvis blev det et par gode timer da temperaturerne var tocifrede og vinden let.

Man begyndte med at få morgenkaffe og rundstykker, og mange glædede sig over at kunne mødes rigtigt og ikke bare gennem en skærm, som kutymen har været længe.

Socialdemokratiet består af to partiforeninger; Horsens Partiforening og Horsens Oplands Partiforening og omkring 50 personer havde fundet vej for at fejre kampdagen.

I år kunne man ikke høre den traditionelle kampsang, da afsyngning ikke er tilladt. Men de fremmødte kunne høre borgmester Peter Sørensen tale om ordentlige arbejdsforhold, ligeløn eller mangel på samme i det offentlige system. Han talte om Corona som havde sat dagsordenen i mere end 12 måneder og om vigtigheden af at stå sammen i dag stadig gælder 120 år efter den første gang socialdemokraterne fejrede dagen.

I dagens anledning var Folketingets formand Henrik Dam Kristensen også at finde blandt de fremmødt, da han er valgt i Horsens-kredsen. Han holdt en fyndig tale til de fremmødte og blev flere gange afbrudt af faste klapsalver.

Partiets ungdomsafdelingen DSU var også godt repræsenteret og den nye afdelingsforkvinde Liv Andersen kunne fortælle at der stadig er meget at kæmpe for mere end 100 år efter og her indkasserede hun et hujende bifald fra sine med-DSU’ere.

Efter talerrækken var endt gik man over til almindelig hygge og der blev nydt en enkelt øl, inden dagen 1. maj-arrangement nåede til vejs ende.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Keramiker Stine Orle i Stensballe
19. apr 2021