100.000 kr. til hjælpen i GazaDet er børn som disse, som nødhjælpsarbejderne hver dag forsøger at hjælpe med mad, medicin og tag over hovedet, for mange familierne har mistet alt.

Røde Kors og alle andre hjælpeorganisationer opfordrer for tiden alle til at donere midler til hjælpearbejdet i Gaza. Og det sker i stadig stærkere vendinger, fordi situationen er alarmerende.

Det har fået den lokale Røde Kos afdeling, Horsens Nord, til at sende 100.000 kr. af sted til hjælpearbejdet.

Hjælpearbejdere sætter livet på spil

- Røde Kors beretter om en desperat humanitær situation, som organisationen ikke tidligere har oplevet. Fødevaremanglen er enorm i de besatte områder, og det koster liv hver eneste dag. Derfor har vi valgt allerede nu at disponere noget af vores forventede overskud til hjælpearbejdet. 100.000 kr. har vi derfor sendt af sted til Røde Kors, der sammen med de lokale Røde Kors - og Røde Halvmåne folk hver dag sætter deres liv på spil i arbejdet med uddeling af nødhjælpsforsyningerne, fortæller Gudrun Andreasen, formand for Røde Kors Horsens Nord

Lokalt genbrug går til hjælp

Den lokale Røde Kors-afdeling driver tre genbrugsforretninger i Østbirk, Hovedgård og Tvingstrup, og det er noget af det forventede overskud fra disse butikker, der nu sendes af sted til hjælpearbejdet.

- Jeg får dagligt hjerteskærende beretninger fra mine kollegaer, der befinder sig midt i elendigheden i Gaza, fortæller Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

- Familier har mistet alt. De bor på gaden under åben himmel. Sulten er ekstrem. Det samme er manglen på hjælp. Det koster liv hver eneste dag, og det fører til desperate kampe om hver en nødhjælpsforsyning.
 

Lignende artikler

Røde Kors

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024