30 frivillige sørger for, at der er penge i kassen til udflugter for de gamle(Foto: Per Bonde)

Søndag fandt det årlige loppemarked sted til fordel for beboerne på Gedvedhus.

Tekst og fotos Per Bonde

30 frivillige har i det forløbne år arbejdet på at samle lopper, og heldigvis har mange været flinke til at tænke på os," siger Gitte, der står i spidsen for den flok af frivillige, der yder en indsats for at give beboerne på Gedvedhus et større indhold i hverdagen. De frivillige havde lagt et stort arbejde i at få præsenteret de mange lopper på den bedst mulige måde, og det så virkelig indbydende ud.

Ekspertvurdering og lokal Support

Priserne var yderst realistiske, og det er ikke uden grund. De frivillige får nemlig hjælp til prissætningen af en af Danmarks mest kompetente vurderingsmænd – Niels Jørgen Andreasen fra Pegasus Kunst og Antikvitet. Niels Jørgen, der er født og opvokset i Gedved, har i en årrække hjulpet med prisfastsættelse af lopperne. Hvert år har han også - som en service til lokalområdets borgere - ydet vurdering og rådgivning om effekter, som de har medbragt. "Der har ikke været så mange effekter i år, som der tidligere har været, men der var fine ting blandt dem," fortæller Niels Jørgen.

Populært loppemarked giver god økonomi

Gitte fortæller, at loppemarkedet er populært i lokalområdet, så populært, at der stod omkring 25 personer i kø, da dørene blev slået op kl. 10. Da avisen var forbi omkring kl. 11.30, var der stadig mange købelystne gæster. Der var også godt gang i salget af amerikansk lotteri og lækkerierne i cafeen.

"Det bliver en fin dag økonomisk," siger Gitte, "men det er også en dag, hvor vi frivillige hygger os, og får snakket og grinet med en hel masse mennesker. Forhåbentlig er der nogen af dem, vi taler med, der får lyst til at være frivillige i forbindelse med Centerrådet for Gedvedhus' arrangementer. Du må for øvrigt godt skrive, at hvis man har lyst til at give en hånd med, kan man bare ringe til mig," siger Gitte – mit nummer er 6111 9533.

Behov for friske kræfter

Indtægterne fra loppemarkedet går udelukkende til udflugter og oplevelser for beboere og brugere på Gedvedhus. Det har været ture til f.eks. Givskud Zoo og musikarrangementer på Gedvedhus. Til at hjælpe med at få aktiviteterne stablet på benene, trækkes der på en pool af 50 frivillige. Gitte er stolt over det arbejde, de laver, men pointerer samtidigt, at der hele tiden er brug for nye frivillige – for som hun siger: "Vi bliver jo ikke yngre".
 

Lignende artikler

Per Bonde

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023