77 procent genanvendes til beklædningDet dejlige tøj, der ikke når at blive solgt i Røde Kors' genbrugsbutikker, bliver med stor sandsynlighed genbrugt til beklædning et andet sted i verden, fik de frivillige fra Røde Kors Horsens Nord at vide, da de besøgte Røde Kors' store landsdækkende genbrugscenter i Horsens. (Foto: Gudrun Andreasen)

Hver gang der afleveres tøj i Røde Kors-butikkerne eller i containerne, ender 77 procent af tøjet som beklædning enten hos kunder i Danmark eller andre steder i verden.

Af Gudrun Andreasen

Guld værd for de frivillige

Den oplysning fik godt 30 frivillige fra Røde Kors Horsens Nord, da de besøgte Røde Kors' store genbrugscenter i Horsens – og den oplysning var guld værd for dem. For til daglig må de sende meget godt tøj usolgt videre for at give plads til nyt indleveret tøj, og det har ofte været genstand for megen snak om genanvendelse og ressourcespild.

Men nu ved de frivillige, at selvom tøjet ikke når at blive solgt i de tre butikker, som Horsens Nord-afdelingen driver i Østbirk, Hovedgård og Tvingstrup, så bliver langt det meste alligevel genanvendt til beklædning.
 

(Foto: Gudrun Andreasen)

Genbrugstøj bidrager til Røde Kors' arbejde

Den resterende mængde, som ofte er tøj med fejl, slidt tøj m.m., er også guld værd for Røde Kors, for det kan anvendes til isoleringsmåtter m.m. Det eneste tøj, Røde Kors ikke kan omsætte i penge, er beskidt tøj og tøj med oliepletter.

I alt tjente Røde Kors sidste år 100 millioner kroner på genbrugstøj, og butikkerne i Østbirk, Hovedgård og Tvingstrup bidrog heraf med godt en million kroner, som den lokale Røde Kors-afdeling har brugt en del af til lokalt socialt arbejde som pårørendestøtte, familienetværk, besøgstjeneste, lektiehjælp, julehjælp og ferielejre for både unge og børnefamilier.
 

Lignende artikler

Gudrun Andreasen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024