Åbent brev til borgmester Peter Sørensen om byggeriet af Lilli Gyldenkildes TorvAllan Skou Larsen, opstillet til byrådet for Enhedslisten

Enhedslistens kandidat Allan Skou Larsens sender dette åbne brev til borgmester Peter Sørensen.

Af Allan Skou Larsen, Svalevej 17, 8700 Horsens
Opstillet til byrådet for Enhedslisten

  1. Overvejer borgmesteren, efter sagen om byggeriet på Lilli Gyldenkildes Torv, om den nye ansatte stadsarkitekt skal have en stab under sig, dvs. ansatte, der i byggeprojekter alene skal ledes af stadsarkitekten.
    Spørgsmålet er stillet for at få klarlagt, om det er borgmesterens mening, at en stadsarkitekt skal stå helt alene overfor evt. pres for borgmesteren selv, kommunale forvaltninger og ikke mindst og måske i samklang med alle byggesagspartnere, herunder bygherrerne med disses ofte store stab af byggesagsfolk, arkitekter mv. 
  2. Hvordan kunne det ske, at byggepartnere som AP Pension og CASA manipulerede med lokalplanens ord og bestemmelser, så det færdige byggeri ikke svarede til beskrivelser og ”tonen” i lokalplanen? (Se interview med arkitekt og tv-journalist Ane Cortzen i Horsens Folkeblad den 26. september)? Er proceduren, at byggerier efter vedtagelse af lokalplaner evalueres undervejs af den kommunale forvaltning? Foretages der eks. en midtvejsbesigtigelse for at holde øje med om lokalplaner bliver overholdt undervejs i byggeriet? 
  3. Hvem i den lokale forvaltning er ansvarlig for at ”holde bygherrerne, eks. AP Pension, Lejerbo og CASA i ørerne” og forhindre forringelser for brugerne af boligerne og byens borgere i forhold til lokalplaner, når bygherrerne forsøger at fortolke planerne til fordel for eks. flere tjente penge?
  4. Vil borgmesteren tage ved lære af Lilli Gyldenkildes Torvs mgl. overensstemmelse mellem lokalplan og det færdige byggeri?
  5. Vil borgmesteren tage initiativ til at lave bestemmelser om at bygherrer i deres byggeplaner skal konkretisere luftige begreber som ”grøn kile”, ”bæredygtighed”, ”rekreativt areal, ”transparenthed i byggeriet” og lignende?

Skal bygherrerne slippe afsted med at bruge flyvske begreber og prosa, som ikke er målbare og som kan tolkes på flere måder, så erstatning for et forkert byggeri ikke er muligt at opnå for kommunen?

Allan Skou Larsen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021