Allehelgensdag i Yding og ØstbirkHvad skal du til Allehelgensdag? I kirke og derefter på Kirkegården - selvfølgelig! Hvorfor det?

Af Lone Buhl Pedersen

Søndag 7. november er Allehelgensdag. En dag, der både er vemodig men også glædelig. En dag, til eftertanke. En dag hvor vi tænker på dem, som vi har mistet. En vemodig dag pga. sorgen og savnet – men også på sin vis en glædelig dag pga. de gode minder vi i kærlighed erindrer. En glædelig dag også fordi vi tror på, at der er mere at sige om de døde, end døden. Vi tror de døde har det godt, hvor de er.

Det er godt, at vi har sådan en dag som Allehelgensdag – for vi må ikke glemme de døde. Vi skal huske på dem, der gik forud for os. For de er jo en del af os. Vi skal fortælle videre om alt det som de døde nåede at give os, inden de blev taget fra os. Vi skal mindes, vi skal se tilbage med kærlighedens øjne. Vores kære døde, de var Guds gaver til os – og selvom de er døde, er de der stadig.

Allehelgensdag er også en glædelig dag, fordi der i kirken, læses, prædikes og synges til opstandelse. Denne dag hører vi det fantastiske budskab, at der er meget mere at sige om vores døde, end at de er døde. Døden har ikke det sidste ord at skulle have sagt. Døden er bag os. Tiden under gravstenen er forbi - fordi Gud er generøs og giver os plads i Paradisets have, hvor alt er himmelsk godt.

I rigtig mange af landets kirker markeres dagen ved, at der holdes Allehelgensdag gudstjenester, hvor navnene på dem, der er døde og eller begravede i sognet siden sidste Allehelgensdag læses op fra Prædikestolen.

Således gøres det også i Yding Kirke kl. 17.00 og i Østbirk kl. 19.00 og. (I Yding Kirke læses navnene op på dem, der er døde og eller begravede her de sidste fem år).

Desuden er der også på denne dag tilbud om et lille glas i kirken for dem, der har lyst.

I Yding og Østbirk Kirker vil der være gravlys, som man efter gudstjenesten kan tage og sætte på sine kæres grav – eller hvis man har et gravsted på en anden kirkegård – da tage lyset med sig hjem - hvis man har lyst.

Allehelgensdag Gudstjeneste – kom og vær med - gør det til en god tradition – er opfordringen!
 

Lignende artikler

Lone Buhl Pedersen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021