Andelshavere får næsten 500 mio. kr. i rabatI lighed med 2020 giver Norlys i 2021 en ekstraordinær rabat på næsten 500 millioner kroner til koncernens andelshavere. Det samme er planlagt for 2022. På tre år bliver der samlet set udbetalt knap 1,5 milliarder kroner i rabat til Norlys-koncernens 735.000 andelshavere.

Med den ekstraordinære rabat for 2021 på næsten 500 millioner kroner vil andelshaverne i Norlys betale nogle af landets laveste nettariffer (betaling for transport af strøm) og abonnementer. Det sker samtidig med, at de har strøm i kontakten 99,997% af tiden, og dermed også nyder godt af en af landets højeste leveringssikkerheder på elnettet.

- Med fusionen til Norlys har vi opnået en forretnings- og markedsmæssig styrke, der sikrer omsætnings- og indtjeningsvækst. Det giver os mulighed for at give tilbage til andelshaverne, som har været med os på denne rejse, i form af en milliardrabat i perioden 2020-2022. Det kommer både private kunder og erhvervslivet i det mest af Jylland til gode, siger Jens Erik Platz, bestyrelsesformand i Norlys.

Da SE ved fusionen til Norlys havde flere penge på kistebunden end Eniig, får de tidligere andelshavere i SE del i de ca. 400 millioner kroner i rabat om året, mens de tidligere andelshavere i Eniig får del i ca. 100 millioner kroner om året.

Man er automatisk andelshaver i Norlys, hvis man bor, har sommerhus eller driver virksomhed i netselskabet N1 A/S’ forsyningsområde, som dækker store dele af Jylland.

Rabat til både familier og virksomheder

Rabatten gives konkret ved, at netselskabet N1, der ejer og driver elnettet, sænker prisen for transport af strømmen (også kaldet nettariffen) og abonnement til andelshaverne i forsyningsområdet.

Ude hos den enkelte andelshaver vil rabatten variere ud fra deres individuelle strømforbrug. Det betyder, at en typisk børnefamilie i hus f.eks. kan se frem til en lidt større rabat end de, der bor i en mindre lejlighed, hvor strømforbruget er tilsvarende lavere.

Samme princip gør sig gældende for virksomheder, hvor de som bruger meget strøm, og har en høj elregning, vil få en større rabat. På den måde sikres alle andelshavere en rabat, som er tilpasset deres strømforbrug.

Et stærkt fællesskab

- Norlys’ styrke ligger i fællesskabet og det demokratiske ejerskab, som koncernen er funderet på. Med denne rabat kan vi gøre en konkret forskel i dagligdagen for hver enkelt af vores andelshavere, store som små – og i en svær Corona-tid som denne, kan rabatten give et tiltrængt løft til erhvervslivet, slutter Jens Erik Platz.

Foruden rabatten på transport af strøm, kan andelshaverne i Norlys blandt andet også glæde sig over, at alle får adgang til hurtigt internet inden udgangen af 2023, og at Norlys Vækstpulje hvert år uddeler op til 50 millioner kroner til gode initiativer i lokalsamfundet.

Norlys

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023