Befriende sange i ØstbirkSognepræst Peter Hansen Tast

Kom og vær med til Syng Dansk på befrielsesdagen 4. maj kl. 19.00 udenfor Østbirk kirke. Vi må ikke inde, men udendørs er det nu forsigtigt blevet tilladt - med god afstand til hinanden - at synge igen. Hurra! 

Af Peter Tast

Befrielsesdagen 4. maj 2021 får i år dobbelt betydning. Det handler både om at fejre 76 års dagen for befrielsen fra besættelsen under 2. verdenskrig og om, at fejre befrielsen fra nogle af corona-restriktionerne. Sange er vores fælles kultur, og når vi ikke må synge sammen, så lider vi en slags ”kulturel nød”. Ligesom nogle lider af ”hudsult”, så kan man også lide af ”kultursult”, selvom vi da er så heldige at få noget af det dækket via vores fjernsyn. 

Det er stor forskel på besættelsen i 1945 og corona-restriktionerne. Men begge begrænser vores frihed og den længsel, mange af os har efter at det snart må være slut, minder også om det. Det er ikke slut endnu, og vi har meget mere frihed end folk havde under besættelsen, så det kunne være betydeligt værre, end det er nu. 

Og det vil vi fejre med en udendørs sangaften på en god halv times tid - alt efter vejret - og med efterfølgende kaffe, the, saft og kage på Østbirk kirkegård tirsdag d. 4. maj kl. 19.00. Sognepræst Peter Tast står for arrangementet sammen med kirkens organist og sanger, Karl-Åge Bech og Sara Tranberg. Der vil blive sat stole frem. Medbring varmt tøj og eventuelt en paraply.

Lignende artikler

Peter Hansen Tast

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021