Borgmesteren ligger hård udSøren Lind Jensen
Byrådsmedlem for Nye Borgerlige i Horsens Kommune

Borgmester, Peter Sørensen, har lagt hårdt ud forud for budgetforhandlingerne med et udspil om skatteforhøjelser på hele 0,4 procent. 

Af Søren Lind Jensen
Byrådsmedlem for Nye Borgerlige i Horsens Kommune

Som så mange andre socialdemokratiske borgmestre er Peter Sørensen ladt i stikken af den socialdemokratisk ledede regering, som via lovgivningen pålægger kommunerne udgifter, som der ikke er indtægtsmæssig dækning for via kommuneskatten, virvaret af udligningsordninger og mellemregninger fra staten m.m. Problembarnet er i særdeleshed det specialiserede socialområde. 

Peter Sørensen har fremhævet, at skattestigningen kun vil være midlertidig i fem år, men hvem har nogensinde oplevet, at en socialdemokrat ved roret har sat skatten ned, når den først én gang er sat op? Borgmesteren behøver ikke være nervøs, da han har fuld kontrol over sine fire støttepartier, så flertallet er hjemme.

Naturligvis vil borgmesteren helst have de fire borgerlige partier Venstre, De Konservative, LA og NB med i et bredt budgetforlig, da han så vil fremstå som en god politisk håndværker. Det vil naturligvis også være det bedste signal over for kommunens borgere.  

Fronterne må imidlertid blødes op, for at Nye Borgerlige kan indgå i en eller anden form for forlig. Anlæggelse af en rundkørsel ved den nordlige Hovedgård-udkørsel til Gl. Århusvej og en højresvingsbane ved den sydlige udkørsel til Gl. Århusvej skal allerøverst på prioritetslisten i Mobilitetsplan 2035. En sådan løsning vil også få farten ned på Gl. Århusvej, hvor der ofte køres alt for hurtigt.

Om morgenen er det særdeles svært at komme ud på hovedvejen, og der opstår ofte særdeles farlige situationer, fordi bilisterne nærmest bliver desperate og tager chancer for at komme ud efter at have siddet lang tid i kø. 

Gl. Århusvej er mere trafikeret end Silkeborgvej ved Brædstrup, men dér er der en rundkørsel til borgerne. Derudover har de en rundkørsel på hovedgaden i Brædstrup. I Østbirk har de to rundkørsler og et blinklys. 

Det er imidlertid ikke kun Hovedgård, som er blevet overset, når der er blevet besluttet trafikpolitiske tiltag i kommunen. Også i Gedved er der hårdt brug for et blinklys midt i byen, dér hvor Skanderborgvej krydser Kirkevej og Vestervej. 

En kommune i bedre balance, hvor også omegnsbyerne og landområderne tilgodeses, det må være et rimeligt krav. Ikke også, hr. borgmester?
 

Søren Lind Jensen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023