Borgmesteren ønsker alle en god sommerLige straks nærmer sommerferien sig for de fleste af os – og vi føler nok alle sammen, at vi trænger til ferie og trænger til at dele tiden med vores familie og vores venner.

Af Peter Sørensen
Borgmester Horsens Kommune

Vi har alle behov for ind imellem at koble af og få dagligdagen lidt på afstand. Det går ofte stærkt og rigtig mange løber rigtig hurtigt.

Det går også stærkt i Horsens Kommune i disse år. Og der er ingen tvivl om, at vi sætter overliggeren højt – og at vi har meget store ambitioner på en lang række områder.

Men det er også vigtigt en gang imellem at stoppe op og huske hinanden på, at vi bor i en kommune spækket med fantastisk natur og med masser af grønne og blå åndehuller.

Jeg tænker her blandt andet på den helt unikke natur i vores del af Søhøjlandet med eksempelvis Gudenåen og den fantastiske natursti fra Horsens til Vestbirk, over den Genfundne Bro og videre til Brædstrup med dejlige parker og pladser og videre mod Sdr. Vissing og Voervadsbro – skøn natur, som vi har ganske fri og gratis adgang til.

Jo, der er meget at glæde sig over.

Fællesskaber i særklasse

Jeg glæder mig også over at bo i en kommune, hvor flere borgere end nogensinde tager ansvar for hinanden i de fællesskaber, de færdes i – i foreninger, i sportsklubber, i selvhjælpsgrupper og igennem frivilligt arbejde.

Der er ikke mange steder i Danmark, der kan fremvise en så stor mangfoldighed af fællesskaber som vi kan her hos os – og det skaber et helt unikt sammenhold i en kommune af vores størrelse.

Vores fællesskaber er en kæmpe styrke og medvirker til bedre livskvalitet for den enkelte.

Det er vigtigt at høre til i et fællesskab og vi har alle et ansvar for at vise andre vejen ind i det - vi skal med andre ord byde hinanden velkommen i forskellige fællesskaber – det er et fælles ansvar.

Rigtig mange af vores fællesskaber bygger på frivillighed, og her er vi kendetegnet ved, at vi har utrolig mange ildsjæle og vi har i tusindvis af frivillige, som på alle mulige måder bidrager, og som utrætteligt viser, at det at tage hånd om hinanden er en del af dagliglivet i hele Horsens Kommune.

Det er også stærke fællesskaber, ildsjæle og frivillige, der står bag de mange små og store kulturarrangementer og events, der foregår overalt i vores kommune.

Jeg tænker her på alt fra gade- og byfester til små koncerter, kunstinitiativer, foredrag og lignende arrangementer rundt omkring i vores forsamlingshuse og på de lokale biblioteker.

Og det lykkes, fordi et stort flertal af jer, der bor i vores små og mellemstore byer synes, det er sjovt at få tingene til at fungere – og endnu flere af jer er stolte over at være med til at gøre en stor begivenhed mulig.

Det ved vi rent faktisk, fordi vi har spurgt en masse af vores skønne frivillige, hvorfor de har valgt at være frivillige.

Der er masser af gode eksempler at nævne, men jeg nøjes med at nævne et enkelt, nemlig Vestbirk Havefest, som år efter år trodser det faktum, at det faktisk ikke burde kunne lade sig gøre at holde en sådan endagsfestival i Vestbirk.

Men som humlebien, der ikke ved, at den ikke kan flyve, ja så flyver havefesten afsted – og trods blæst og regn i stride strømme var der i år godt 500 gæster i alle aldre, som hyggede, sang og dansede fra start til slut. Det er ganske enkelt imponerende.

Vi har igennem mange år vist, at i Horsens Kommune, der får vi tingene at ske, og at kan alt lade sig gøre, fordi vi løfter vi i flok. Og jeg kan med stolthed konstatere, at det i høj stadig er sådan, vi gør.

Det er en kæmpe styrke, som er meget karakteristisk for vores kommune.

Som jeg har nævnt et par gange, så har vi meget at glæde os over. Og lige straks kan mange af os også glædes over, at sommerferien er en realitet - med masser af afslapning og hyggestunder.

Rigtig god sommer til jer alle.
 

Lignende artikler

Peter Sørensen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024