Brædstrups centrale torv bliver fornyet og det gamle jernbanespor genskabt som sti



Områdefornyelsen i Brædstrup tager et vigtigt skridt, når arbejdet med Banetorvet og Banestien nu går i gang. Begge dele forventes at være færdige til brug i foråret 2021.

Fra denne uge og ca. et halvt år frem vil et af de helt centrale projekter i Områdefornyelsen i Brædstrup blive realiseret. Horsens Kommune går nemlig nu i gang med at forny Brædstrups centrale torv i midtbyen samt at genskabe Bryrupbanestiens forløb gennem byen.

I første omgang er det Banetorvet, der ligger mellem Søndergade, Stationspladsen og Jernbanegade, der får en overhaling. Her skal laves et samlet bytorv, hvor der er flere muligheder for at mødes, tage en pause, lade børnene lege eller holde arrangementer.

- Med projektet omdanner og udvider vi den nuværende Stationsplads helt ud til Søndergade. Torvet bliver indrettet, så der bliver skabt mere sammenhæng og mere grønt, end der er i dag. Banestien bliver ført ind over torvet med en række stier på tværs, der både skaber god tilgængelighed og samtidig giver en oplevelse af at stå mellem sporskifte, der refererer til den gamle station. Torvet bliver også fuldt af grønne oaser med legeredskaber, bænke og træer. Målet er at skabe et torv, hvor byen kan samles, og hvor der er plads til forskellige aktiviteter og arrangementer, forklarer projektleder Jens Friis-Pedersen, Plan og By i Horsens Kommune.

Når Banetorvet er færdigt, går arbejdet med at genskabe Banestiens forløb gennem Brædstrup i gang. Stien skal være en tydelig markør gennem byen og minde om Brædstrups forhistorie som en vigtig stationsby.

- Banestien bliver genskabt så tæt på Bryrupbanens oprindelige forløb som muligt. Det vil skabe en bedre forbindelse mellem bymidten og den flotte natur omkring Brædstrup. Stien vil fremadrettet koble bl.a. Ring Skov, Folkeparken, Bredgade og Brædstrup Skole meget bedre sammen, forklarer Jens Friis-Pedersen.

Brædstrup er naturligt midtpunkt

Den gamle Bryrupbanesti, som er en smal sti i det gamle jernbanespor, er i alt 61 km og strækker sig fra Silkeborg til Lund, hvor man mange steder er omgivet af smuk natur. Stien er asfalteret, så man både kan bruge den til fods, på cykel, på rulleskøjter og på hesteryg. På den nye strækning gennem Brædstrup vil Banetorvet fremadrettet ligge som et naturligt midtpunkt på den samlede sti.

- Banetorvet vil derfor fremadrettet være et af de steder på ruten, hvor det er oplagt f.eks. at holde en pause eller begynde eller slutte sin tur. Med stien, der nu bliver tydeligt markeret ind gennem byen, vil f.eks. motionister og turister naturligt blive ledt ind i Brædstrups bymidte og de mange oplevelser, der er der, siger Jens Friis-Pedersen.

Langs Banestien i Brædstrup bliver der sat markører op, som viser, hvor stien løber, ligesom der kommer træer, lys og formidlingspunkter med bænke langs strækningen. Sti-forløbet gennem Brædstrup bliver lavet dels på nye gang- og cykelstier samt nuværende fortove og veje.

Ifølge tidsplanen er Banetorvet og Banestien færdige i foråret 2021.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024