Camilla Søgaard er igen verdensmester i mountainbike-orienteringCamilla Søgaard fra Horsens Orienteringsklub. Foto: Nina Hoffmann

Camilla Søgaard fra Horsens Orienteringsklub har vundet guld på langdistancen i mountainbike-orientering ved VM i MTBO. Verdensmesterskaberne i MTBO er netop blevet afholdt i det vildsomme terræn omkring Kuortane i Finland i perioden 10. juni til 18. juni. 

Langdistancen er blandt Camillas favoritdiscipliner. Dameeliten kørte 31,2 km med 230 meters stigning i et teknisk meget svært terræn. Et terræn der både stillede krav til rytterne evne til at gennemskue et kompliceret stibillede og samtidig gav plads til at træde igennem på de lange stræk. Camilla har tidligere vist, at hun kan køre hurtigere end de fleste, når hun holder fokus på vejvalgene. Efter en 4. plads i sprint og en 4. plads på mellemdistancen, lykkedes det hele for Camilla Søgaard på langdistancen.

- Jeg vidste, at det var ekstremt vigtigt at være med på kortet og om nødvendigt stoppe helt op for at få 100 % styr på vejvalget, sagde Camilla Søgaard. 

Camilla kørte et stort set fejlfrit løb, og planen viste sig at være yderst holdbar. Allerede på vej til post 2 tog Camilla et klogt og mere direkte vejvalg end de fleste konkurrenter – det samme gjorde hun til den næstsidste post. Camilla kørte over stregen i tiden 1:28:23 med en suveræn sejrsmargin på næsten to minutter til Veronika Kubinova fra Tjekkiet.

- Efter de to fjerdepladser ville jeg virkelig gerne have guldmedaljen på langdistancen, så jeg er så glad, sagde Camilla efter løbet.

Camilla Søgaard vinder også guld på kvindestafetten 

Camilla Søgaards er også en stærk afslutter på stafethold. Det var derfor spændende, om hun også kunne være med til at sikre Danmark en medalje på kvindestafetten. Aftalen var at alle skulle køre disciplineret og hele tiden sørge for at være med på kortet. Dameeliten kørte ca. 11 km. med 280 meters stigning i et kompliceret stinet. Hver rytter skulle finde vej til 16 kontrolposter. 

Cæcilie Christoffersen, der kørte den første tur, kom ind på en 5. plads og skiftede til Nikoline Splittorff 1 minut og 4 sekunder efter Finland. Nikoline forbedrede herefter de danske kvinders placering, idet hun skiftede som nummer to til Camilla Søgaard, blot 11 sekunder efter den førende finne. Camilla gav den herefter fuld gas samtidig med, at hun formåede at holde hovedet koldt og klart, undertiden med mere en 40 km. i timen og andre gange med løb igennem terrænet, når det var påkrævet. Camilla kørte over stregen i en samlet vindertid på 1:48:54 og med en suveræn sejrsmargin på mere end 1½ minut til det finske kvindelandshold.

Guldmedalje i massestart

Det er Camilla Søgaards andet verdensmesterskab og hendes 11. individuelle internationale mesterskabsmedalje. Camilla blev verdensmester i 2018 på massestarten ved VM i Østrig, og i 2019 blev hun europamester på massestarten i Polen. Camilla Søgaard har tidligere også været med til at vinde 3 internationale medaljer i kvindernes stafet samt en uofficiel mix-stafet med broderen Rasmus Søgaard, der både blev europamester og verdensmester i 2017 på langdistancen.

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021