Christina er årets ØIF-leder 2022Østbirk Idrætsforening fejrer hvert år en frivillig leder, som har ydet en særlig indsats. I 2022 er valget faldet på Christina Laursen Christensen. ØIF’s formand Jens Norup Simonsen overraskede Christina med blomster og vandrepokal i forbindelse med håndboldbrag i Østbirkhallen lørdag den 4. marts 2023. 

Det er ØIF’s Håndboldudvalg, der har indstillet Christina Laursen Christensen som årets leder 2022. Lone Michaelsen skriver på vegne af håndboldudvalget: 

”Christina har siden hun flyttede til Østbirk i 2010 været aktiv som enten spiller, frivillig eller begge dele i ØIF’s håndboldafdeling. 

Kort efter hun begyndte i klubben, tog hun initiativ til et ud af hendes – gennem årene – mange initiativer, da hun startede Trille Trolle håndbold op for de 3-5-årige. Siden da har hun trænet både et, to og tre børnehold samtidig i klubben, ligesom hun på frivillig basis også har været spillende træner for klubbens damehold. 

Som træner kendetegner det først og fremmest Christina, at hun er enormt engageret og ser en oprigtig glæde i at være frivillig. Men det er ikke kun Christinas store håndboldfaglige viden, spillerne nyder godt af. Hun er også god til at lære fra sig, hun formår at motivere spillerne med hendes smittende entusiasme for både håndbold og for at give noget videre, hun er god til at udfordre spillerne, og så rummer hun alle spillere uafhængigt af niveau i sin træning. 

Mest af alt er det dog vigtigt for Christina, at børnene med håndbolden også får gode oplevelser, og at de oplever, hvordan det er at være en del af et stærkt fællesskab, når man spiller håndbold. I løbet af sæsonen sørger hun for at arrangere masser af oplevelser uden for håndboldbanen, der bidrager til et sammenhold ud over det sædvanlige på de hold, hun træner. 

Oplevelser og fællesskab er for Christina både vigtigt for det enkelte hold, men også på tværs af årgange, hvor hun fx igen i 2022 stod i spidsen for fælles afslutning for u9, u11 og u13. Her mødte Christina og flere andre frivillige ind til klargøring en tirsdag kl. 15 for at kunne stå klar til at modtage cirka 50 børn kl. 16.30 til først ansigtsmaling og derefter mørkehåndbold, totalhåndbold, høvdingebold og spisning. Sådanne arrangementer vækker kæmpestor glæde hos børnene. 

Når vi i udvalget spørger vores frivillige om hjælp, stiller Christina altid op. Hun byder ind med gode idéer til indkøb af udstyr, som flere hold kan bruge, og sammen med en trænerkollega har hun fundet frem til, hvilket afslutningsstævne man kan tage til, hvor flest mulige af klubbens hold kan deltage, så både børn og frivillige/trænere styrker sammenholdet på en sådan tur. Der skal nu syv hold afsted på en fællestur en weekend i april. Den idé kom i øvrigt også fra Christina selv. 

Derudover har hun gennem årene sammen med trænerkollegaer lagt et stort arbejde i at planlægge både juleafslutning og sæsonafslutningsture, fællesspisninger, ryste sammen ture, overnatningsstævner i hallen for børneholdene, og så er hun god til at tilbyde sin hjælp til alt fra fx at være speaker under andre holds kampe til at møde op i hallen med en times varsel for at dømme en damekamp, efter at den påsatte dommer var blevet syg. 

Christina var også en af initiativtagerne til et cykelsponsorløb, hvor der blev samlet over 30.000 kroner ind til håndboldudstyr, der siden da har været til stor gavn for flere af holdene. Hun var også med til at starte idéen op om, at holdene kan træne udenfor om sommeren, hvilket gør, at der nu hvert år bliver kridtet baner op til hold udendørs, såfremt nogle hold ønsker det. 

Andre trænere i klubben nyder også godt af Christinas hjælpsomhed og håndboldviden gennem fx sparring og input til, hvordan man bedst udvikler spillerne, hvilke øvelser der er gode på den enkelte årgang, ligesom hun hjælper med at planlægge træningsprogrammer på andre hold. 

Det er tydeligt, at Christina er i sit rette element, når hun er i hallen. Hendes engagement som træner og frivillig smitter af på folk omkring hende, og vi er i udvalget taknemlige for at have en kapacitet som Christina i klubben. Christina er en inspiration for både spillere, trænere og frivillige, voksne som børn. Hun er en kæmpe gevinst for håndboldafdelingen, hvor hun bruger – og har brugt – adskillige timer som frivillig, hvilket vi sætter stor pris på. Derfor har hun fortjent at blive Årets Leder i ØIF.”

Lignende artikler

Østbirk IF

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023