Corona påske- Det er den mærkeligste påske, jeg har haft i de 22 år, jeg har været præst, udtaler sognepræst i Østbirk-Yding og Voerladegård Peter Tast. Selvom påsken plejer at være en travl tid med mange gudstjenester, hvor man som præst godt kan blive lidt misundelig på de mange, der har fri, så er det også kirkens størst højtid, hvor vi forsamles om noget af det vigtigste i den kristne tro.

Af sognepræst Peter Hansen Tast

I påsken vendes smerte, lidelse, synd og død til glæde, opstandelse, tilgivelse og liv. Livets Gud oplyser den mørke grav. Vi forstår det ikke, men vi prøver med de billeder, der bliver brugt om det. ”Påskeblomst, hvad vil du her”, synger vi med Grundtvig, hvor han netop sammenligner den opstandne Kristus med en påskelilje, der spredes glæde og fortæller os, at foråret og sommerens liv er på vej.

I år måtte vi ikke forsamles af fare for at blive smittet af Corona. Alligevel blev påsken fejret på flere alternative måder. Jørn Kildall fra Østbirk Avis optog små minigudstjenester fra Østbirk, Yding og Voerladegård kirker, som blev lagt op på YouTube og som stadig kan ses på Østbirk avis’ facebookside eller Østbirk-Yding kirkes hjemmeside: oestbirk-yding.dk

I Østbirk sang sognepræst Lone Buhl Pedersen sammen med nogle frivillige for beboerne på plejehjemmet Birkebo og andre steder i byen. Det fortsætter de i øvrigt med. Hun og menighedsrådsmedlem Anne Sørensen sørgede også for en påskeblomst og en bibeltekst til alle på Plejehjemmet, i Odinsgården og i blokkene på Kirkevej. Man kunne også selv hente en blomst ved præstegården.

I Voerladegård samlede organist Elsebeth Toftdahl Cohrt byens musikalske familie Malmgren Asmild og Sognepræst Peter Tast til at spille påskesalmer og forårssange udenfor kirken. Teksterne var på forhånd sendt ud på Facebook, hvor man kunne live streame musik og sang påskedag. Mange fulgte med hjemmefra, og enkelte dukkede også op på kirkegården, hvor de stod med god afstand til hinanden og sang med. Til børnene var der påskeæg for en tegning! De børn, der kom med en påsketegning eller lagde den op på Facebook, kunne hente et påskeæg i våbenhuset. Det kom der flere flotte kreationer ud af. Selvom vi ikke må forsamles, så skulle påsken nu alligevel fejres: Glædelig Påske!

Lignende artikler

Peter Hansen Tast

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023