Danmarks Indsamling 2021: Danskerne støttede op om coronakrisens børnVærterne Andreas Bo, Mette Bluhme Rieck, Silja Okking og Mark Stokholm afslører resultatet: 120.409.254 kroner. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Tinghallen i Viborg dannede lørdag aften rammen om 'Danmarks Indsamling's store årlige show på DR1. I løbet af hele januar måned har både engagementet og donationsniveauet været højt, og til aften nåede hjælpen til coronakrisens børn op på ikke mindre end 120.409.254 kroner.

Det indsamlede beløb i år til coronakrisens børn er steget i forhold til 2020, hvor resultatet endte på over 82 millioner kroner. Pengene i 2020 gik til børn på flugt. Det er i år 15. gang, at 'Danmarks Indsamling' afholdes. Sammen med danskerne har DR og 12 af landets største humanitære organisationer samlet penge ind til børn i verdens fattigste lande, der lider under konsekvenserne af corona. Pengene går til projekter i 13 lande på tre kontinenter.

Lille land, stort hjerte

'Danmarks Indsamling' er bygget op om underholdning og oplysning samt engagementskabende aktiviteter i januar måned og frem til showet lørdag aften den 6. februar 2021. DR stiller sine platforme til rådighed for indsamlingen, særligt i ugen op til showet.

- I DR er vi igen i år stolte over at kunne formidle historier og information om nogle af verdens fattigste lande og mest udsatte børn. Det kulminerede til aften på DR1 med både hjertevarme og godt selskab til fordel for coronakrisens udsatte børn.

Coronapandemien fylder meget i mediebilledet, men det er sjældent, vi vender blikket mod dem, der er allermest ramt. Det gør vi i tiden op til 'Danmarks Indsamling' og i selve showet, siger DR’s redaktør for ’Danmarks Indsamling’, Eva Kvist, der fortsætter:

- Det har været gribende for alle involverede på både P3, P4, Ramasjang og 'Aftenshowet' at mærke, hvordan vores seere, lyttere og brugere, både børn og voksne, har engageret sig i sagen. Vi har med vores redaktionelle dækning af, hvordan de udsatte og sårbare børn bliver hårdt ramt af pandemiens konsekvenser, medvirket til at skabe et større vindue til verden omkring os, og det synes jeg er væsentligt, siger hun. 'Danmarks Indsamling's organisationer oplevede stort engagement fra danskerne I år genindførtes ’Gode Gerninger’, hvor børn i hele Danmark gennem enkle gode gerninger som at feje sne, hjælpe en nabo eller samle skrald, kunne opnå donationer. Det har vist sig at skabe en masse initiativer og sammenhold.

Men forud for ’Gode Gerninger’ og alle de andre aktiviteter har der været mange overvejelser, om aktiviteterne kunne gennemføres på grund af corona, og om det ville lægge en dæmper på engagementet, men opbakningen har været stor. Selvom det har været hårdt at være dansker under coronapandemien, så har der stadig været overskud til at hjælpe der, hvor nøden er endnu større.

Engagement og opbakning fra alle kanter af landet

Formanden for 'Danmarks Indsamling' og kommunikationsrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp, Mulle Juul Korsholm, fremhæver særligt danskernes engagement og opbakning fra alle kanter af landet, fra den enkelte dansker til virksomheder og fonde, trods coronanedlukningen herhjemme:

- Covid-19 er den største globale krise for børn siden Anden Verdenskrig, så vi er dybt taknemmelige for det flotte beløb, der er blevet samlet ind. Danskerne har været kreative og alligevel fundet corona-venlige måder at engagere sig i den gode sags tjeneste. Og dansk erhvervsliv har vist et storslået globalt sind. Vi kunne ikke have ønsket os mere, på vegne af de børn vi nu skal ud at hjælpe. Pengene fra indsamlingen bliver sat på arbejde gennem de konkrete projekter i 13 af de fattigste lande i verden.

Projekterne skal sørge for, at børnene får adgang til rent vand, at de kan komme i skole og få lægehjælp, og at der er voksne, der kan beskytte dem og give den omsorg, de mangler, siger Mulle Juul Korsholm. Indsamlingsshowet ’Danmarks Indsamling’ 2021 blev til aften sendt på DR1 og kan genses på DRTV.
 

Lignende artikler

DR

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024