Her er de medvirkende i ’Borgen’DR præsenterer de medvirkende i 'Borgen' 2022. På billedet se fra venstre: Özlem Saglanmak, Birgitte Hjort Sørensen, Sidse Babett Knudsen, Mikkel Boe Følsgaard, Lars Knutzon og Lucas Lynggaard Tønnesen. (Foto: Mike Kollöffel)

I 2022 vender ’Borgen’ tilbage til DR. Nu løftes sløret for, hvem der medvirker ud over de allerede annoncerede hovedrolleindehavere i form af Sidse Babett Knudsen som Birgitte Nyborg og Birgitte Hjort Sørensen som Katrine Fønsmark.

Af Andreas Relster

I april sidste år kunne DR komme med den glædelige nyhed, at en af de mest ikoniske dramaserier på DR – ’Borgen’ - vender tilbage.

Nu, hvor man er klar til at gå i gang med produktionen, er man også klar til at melde ud, hvem der gør Sidse Babett Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen selskab i manuskriptforfatter Adam Prices nyskabelse af det kendte og elskede univers.

Ud over de allerede nævnte, er følgende navne nu bekræftet:

Mikkel Boe Følsgaard får en central rolle som souschefen Asger Holm Kirkegaard, der arbejder tæt sammen med Birgitte Nyborg. Lucas Lynggaard Tønnesen, der høster stor international opmærksomhed netop nu, ses som Nyborgs søn, Magnus Nyborg Christensen. Og også Simon Bennebjerg, Johanne Louise Schmidt, Magnus Millang og Özlem Saglanmak får afgørende roller.

For Mikkel Boe Følsgaard er det helt særligt nu at skulle skrive sig ind i, hvad han ser som en af de største danske tv-serier.

- For 5-6 år siden boede jeg i en periode i England. Når jeg fortalte folk derovre, at jeg kom fra Danmark, var det hverken Michael Laudrup, Dronning Margrethe eller Aqua, folk begyndte at tale om; det var ’Borgen’. Alle havde set det. Alle ville diskutere det.

Alle roste det. Jeg glæder mig til at komme i gang med optagelserne og til blive en del af ’Borgen’s univers. Jeg er utrolig glad for - og stolt af - at få lov at være med til at bære arven videre fra en af de største danske tv-serier - endda en af dem, som har været med til at bane vejen for den store succes, dansk tv nu har haft i mange år, og som vi alle i film- og tv-branchen står på skuldrene af, siger Mikkel Boe Følsgaard.

Gamle kendinge tilbage

Ud over de nytilkommende skuespillere, vender også en del gamle kendinge tilbage.

Søren Malling som Torben Friis, Signe Egholm Olsen som Anne Sophie Lindenkrone, Mikael Birkkjær som Philip Christensen, Lisbeth Wulff som Pia Munk, Lars Mikkelsen som Søren Ravn, Laura Allen Müller Smith som Nadia Barazani, Jens Albinus som Jon Berthelsen, Lars Knutzon som Bent Sejrø, Peter Mygind som Michael Laugesen, Morten Kirkskov som Niels Erik Lund, Gitte Siem Christensen som Kirsten Sejrø, Angunnguaq Larsen som Jens Enok Berthelsen, Freja Riemann som Laura Nyborg Christensen og Kasper Lange som Dan Vestergaard.

Og altså naturligvis også Sidse Babett Knudsen, der i rollen som Birgitte Nyborg, nu som nyligt udnævnt udenrigsminister og efter en længere periode i opposition, bliver truet på både hendes position i regeringen og i Danmarks relation til sine nære allierede. For Sidse Babett Knudsen er det dog kun glædeligt at vende tilbage til den fiktive politiske heksekedel.

- Nu skal vi endelig i gang med ’Borgen’ igen, og det er sandelig på tide. Jeg har glædet mig så meget, at jeg er ved at sprænges. Jeg glæder mig til at møde alle de nye karakterer, folk på begge sider af kameraet (og skrivebordene) og til at gense de ’gamle’ fra de første sæsoner. Man skal jo passe på med, hvad man siger, men jeg har skyhøje forventninger til projektet. Og allermest glæder jeg mig til at flytte ind i Birgitte Nyborg igen. Sikke et privilegium at få lov til at tage en tur mere i karrusellen med denne rolle, som jeg elsker så højt, siger Sidse Babett Knudsen.

Tro og tidssvarende

DR’s dramachef Christian Rank er ligeledes glad for, at man nu går i gang med serien og det med en god blanding af både nye og gamle ansigter. - Vores ambition er todelt. Vi vil gerne løfte ’Borgen’ og gøre seriens univers tidssvarende, nyt og spændende og samtidig være tro mod de kvaliteter, der har gjort ’Borgen’ så populær i hele verden. Med de store skuespilkompetencer vi har fået samlet her, har vi allerede taget et vigtigt skridt mod at lykkes med den ambition, siger Christian Rank.

Per Fly, der blandt andet er kendt for sin danmarkstriologi ’Bænken’, ’Arven’ og ’Drabet’, og som også tidligere har været instruktør på DR-serien ’Bedrag’, bliver konceptuerende instruktør på serien. Den nye version af ’Borgen’ bliver produceret til DR af produktionsselskabet SAM Productions og bliver til i samarbejde med Netflix. ’Borgen’ vil således kunne ses på Netflix, efter den er vist på DR.
 

Andreas Relster

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024