Danske heavy-legender fylder 40 og fejres med udstilling på Horsens MuseumPretty Maids. Foto: Poul Klavsen

Pretty Maids kan i år fejre 40 år med hvinende elguitarer og tunge trommer. Horsens Museum fortæller bandets historie i lyd, billeder og læderjakker.

Når man taler dansk rock, går tankerne oftest i retning af de to musik-metropoler Aarhus og København, men ét ikonisk dansk rockband skiller sig ud ved at have en meget tæt forbindelse til Horsens.

Pretty Maids bragede i begyndelsen af 1980'erne ind på scenen med stort hår og endnu større attituder. Stilen var heavy rock med fængende melodier, og sigtekornet var indstillet på det store udland helt fra begyndelsen.

Siden er det blevet til i alt 16 albums, adskillige EP'er, live-plader og opsamlinger, nomineringer til et hav af priser, to grammy-statuetter og et utal af koncerter over hele verden.

I år kan Pretty Maids fejre 40-års jubilæum, og i den anledning har Horsens Museum, i samarbejde med musikerne, skabt en særudstilling om bandets historie.

Fra den spæde start, hvor de to venner Paul og Kenneth bliver til Ronnie Atkins og Ken Hammer og danner orkesteret til kæmpehittet 'Please Don't Leave Me' i 1992 til anmelderros for en ny og tungere lyd i 2010'erne.

Orkesteret er gennem årene blevet kendt for deres medrivende koncerter. Undervejs har de delt scene med så ikoniske navne som Black Sabbath, Deep Purple, Kiss, Scorpions, Alice Cooper og mange flere. Det er i sandhed et band med store armbevægelser, en stor karriere og ikke mindst en stor historie.

De lokale helte

På Horsens Museum ser man frem til at præsentere en særudstilling om byens rockhelte.

- Som lokalhistorisk museum for en gammel middelalderby er vi vant til at skulle spænde over nogle meget lange tidslinjer, og vi er meget begejstrede for nu at skrue helt op for musikken og fortælle en nyere del af Horsens' historie, siger museumschef Merete Bøge Pedersen.

Udstillingen kommer til at indeholde musik, film, nye interviews og godt slidte sager fra livet på scenen og på landevejene.

- Det har været en helt ny og spændende oplevelse at lave en udstilling i dialog med dem det handler om. Vi har fået lov til at få et kig helt ind i nogle tungt bankende musikhjerter hos både musikere og fans. Ideen til udstillingen kommer fra en stor fan af bandet, Ozzie Adenborg, der har fulgt bandet i mange år, og som er ved at lægge sidste hånd på en ny bog om bandets historie, siger projektleder og udstillingsansvarlig Louise Højsgaard Nielsen.

- Samarbejdet med hende og med musikerne har været både inspirerende og rørende. Vi håber, at det skinner igennem i udstillingen. Med den vil vi fejre et stort jubilæum og i det hele taget historien om, at man kan høres fra Horsens til Japan - hvis man spiller højt og godt nok, fortæller Louise Højsgaard Nielsen.

Udstillingen Heavy [Hævi] Horsens åbner den 1. november og kan ses frem til og med den 28. februar 2022 på Horsens Museum.
 

Lignende artikler

Horsens Museum

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021