Debat: Det samarbejdende folkestyreLige om lidt skal vi igen fejre en af demokratiets festdage, når der er valg til kommunalbestyrelser og regionsråd. Gå nu for Guds skyld hen og stem, for den er kun den ene gang hvert fjerde år, at du kan være helt sikker på, at nogen hører, hvad du har at sige.

Af Henrik Poulsen. Kandidat til KV 21 for Maren Spliid Gruppen
Blirupvej 21, Haldrup, 8700 Horsens

Og når du så står der i stemmeboksen, så overvej lige det historiske perspektiv. Her står du med en seddel og en blyant i stedet for en sten, en kniv eller et sværd. Du er en del af folkestyret. Samtidig er du også dets garant. Uden dig intet folkestyre.

Men der er forskel på folkestyre og folkestyre. Nogle gange kan det være et samarbejdende folkestyre, andre gange er det blot et flertalsstyre. Forskellen kan du sikkert sagtens regne ud. Men det er du faktisk også med til at bestemme. Men så skal du overveje dit kryds lidt nærmere. 

Man må gerne stille krav i forbindelse med sit kryds. Man må gerne have en forventning om, at naboer, opponenter, fraskilte, konkurrenter, uvenner og andet godtfolk taler med hinanden og forsøger at finde fælles løsninger til gavn for alle. Sådan bør et samfund fungere.
 

Henrik Poulsen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021