Debat: Er naturen under pres i Horsens?Niels Voetmann Jepsen. Spidskandidat for Det Radikale Venstre Horsens til KV21

Det er ærgerligt at se på byrådet 25. januar diskussionen omkring Bygholm Ådal og Kørup Enge at naturen ikke får sin ret.

Niels Voetmann Jepsen
Spidskandidat for Det Radikale Venstre Horsens til KV21
Byvangen 7, Horsens

I den konkrete sag stilles der store spørgsmål til de rapporter som er lavet og om habiliteten er til stede. Venstre, Konservative og Enhedslisten valgte at tvivlen skal komme naturen til gode og det er jeg meget enig i. Uanset hvor meget vi gerne til have et stort logistikcenter i Horsens sammen med DSV og uanset hvor meget vi gerne vil have en god vejføring dertil, så skal naturen ikke nedprioriteres. 

Hvor der handles der spildes, lyder et gammel udtryk, men der må da ikke spildes natur i jagten på nyt og større byggeri og flere arbejdspladser.

DSV-handlen er kæmpe flot og dertil skal der ros til hele byrådet, men jeg syntes at der godt må være en kulturændring i hvordan natur (og klima) bliver vurderet. Hvis man ikke med rejst pande kan sige at her er naturen ikke med sikkerhed bliver påvirket til det værre, hvilket dele af byrådet udtrykker, så er der et problem allerede i opstartsfasen af et sådant projekt.

Med den flotte vækst rejse som Horsens er på, så kommer naturen under pres. Vi bygger for tæt på Nørrestrand. Vi fører nye store veje igennem naturområder. Det er konsekvensen af den byggelyst vi har, men håbet må være at byrådet og den kommunale administration, fremover, bliver bedre til at belyse det pres som kommer på naturen så vi kan få en åben og god debat om det.

Ny arkitekturpolitik og ny biodiversitet politik i Horsens kommune er også blevet vedtaget af byrådet for nyligt. Begge med håb om at bringe naturen og det grønne i mere fokus, men det er ikke der vi er endnu, desværre.
 

Niels Voetmann Jepsen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021