Debat: Fejldiagnosticering og ditto behandling af symptomet ”mangel på varme hænder”Birgit Skovgaard
Talsmand for Maren Spliid Gruppen

Lars og Ole fra Venstre lægger op til, at vi i Horsens kommune skal hente arbejdskraft udenfor Danmark – gerne Tyskland, Holland eller Spanien – af skræk for, at vi ender med en amputeret velfærdssektor.

Af Birgit Skovgaard
Talsmand for Maren Spliid Gruppen
Snerlevej 7, 8700 Horsens

Det har vi allerede, hvilket ”man” i Horsens kommune har arbejdet på i mange år. Se det som ”man” virkelig er lykkedes med sin strategi. Den er nu ved at slå hårdt igennem – så tillykke med det.

Vi i Maren Spliid Gruppen har adskillige gange sat fokus på området, og vi har også givet løsningsforslag. Vel at mærke så anstændige forslag, at de ikke har fundet vej ind i kommunens beslutningstagende rækker.

At hente udenlandsk arbejdskraft ind i vores sundhedssektor er at sende et signal til vores nuværende personale om, at vi skider dem et stykke. Det ved de godt i forvejen – bare sætter man en tyk streg under med et sådant tiltag. OG det står da ikke til at gøre godt igen.

Vi giver Lars og Ole ret i, at ”vi” skal ændre synet på vores social- og sundhedshjælpere og, at vi skal have større respekt for den opgave de løser i samfundet. Det betyder IKKE, at vi skal tale sundhedsfagene op. Nej – vi skal ikke tale noget som helst op, vi skal på helt anstændig vis behandle vores sundhedsfaglige personale godt, give dem gode ordentlige løn- og arbejdsvilkår og lade dem have deres løn i fred, ikke tvinge dem til at afspadsere f.eks. weekendtillæg.

Gad vide, hvilken kommunalpolitiker der ville bytte sit job til et af sundhedsfagene.

Der er en grænse for, hvor uanstændigt man som arbejdsgiver har lov at optræde. Når den grænse overtrædes, er det helt ret og rimeligt, at man ingen arbejdskraft får. Helt rimeligt.

Så, hvad vil I selv være med til?

Synes I det er fint og smukt, at ”vi” taler lorten op?

Vores klare holdning er, at vi SKAL behandle vores personale rigtig godt og ordentligt, give gode og udviklende arbejdsforhold og selvfølgelig en god og ordentlig løn, som medarbejderne kan have i fred for kommunen.

Til gengæld har vi høje krav til indsatsen fra personalet.

Udenlandsk arbejdskraft, børnepenge, det koster. Måske det ikke betyder noget i dette regnestykke, hvis det tages af en anden kasse. MEN overfor vores nuværende medarbejdere vil det betyde noget. Og for etikken i hele det menneskelige regnestykke.
 

Birgit Skovgaard

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021