Debat: Hvorfor grave dæmningen væk, når der er hul i forvejen?Gudenåen (arkivfoto)

To spørgsmål trænger sig på, - det ene er manglende respekt for Pariseraftalen om mindre brug af Co2 brændsel og altså mere fremme af CO2 fri el.

Af Karen Bækbøl
Trædenvej 22, 8740 Brædstrup

Hvordan kan det lade sig gøre at cutte 2 mill. Kg co2 fri watt om året, uden at bygge en erstatning, som er to store vindmøller? Dvs. Bruge mere end 10 mill. kr.

Det andet spørgsmål er:

Hvorfor grave en dæmning over, når der er hul igennem i forvejen. Endda to huller!

Der blev nemlig allerede i 1994 lavet en frisluse, og så er der jo den store sluse, hvorfra man kan regulere vandstrømmen, når vandmasserne skifter fart!

Hvorfor vil man undvære denne regulator for vandmængder i fremtiden, som man ikke kender til?

Underskriftindsamlingens borgere, deriblandt tre forrige borgmestre fra Brædstrup, har aldrig fået svar på spørgsmålene, kun nogle affærdigende argumenter, at det er vedtaget af Naturstyrelsen, at det er Naturstyrelsens ejendom, at Folketing og EU, vil støtte et projekt, som de ikke kender hele historien til.

Hvem taler dyrenes, fuglenes og fiskenes sag, - svanerne får ikke deres Isfri søer, fiskene får ikke det vand de kender og har indrettet sig på, - tænk bare på Klostermølle projektet tilbage til tiden før munkenes kanal… pludselig manglede der vand og aborrer var fanget i vandhuller, der måtte ringes efter hjælp fra Vestbirk, for at stoppe vandet andet steds osv. Er det de samme personer, man nu vil lade grave løs på en dæmning, som altså i forvejen har et friløb og en sluse…?

Som en tryllekunstners afledningsmanøvre, snakkes der om co2 kommer fra partikler, der har noget at gøre med folks pejse og små kaminer, -man siger om nogle få år, vil dette blive forbudt. 

Imens fyrer man stadig lystigt med kul i flere kommuners fjernvarme… og her hos os i Horsens kommune regner man ikke co2 fri el for noget, - men er parat til at lukke for produktionen af grøn CO2 fri el… uden kompensation eller erstatning.

Hvad er egentlig naturstyrelsen for en diktator, som bare skøjter hen over hovedet på os andre. 

Dette vil komme til at stå i lokalhistorien fremover, - at man begik en fatal fadæse.

Karen Bækbøl

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Bakkelandets Friskole - Børnehave - Vuggestue
07. jun 2021