Debat: Jakob Bille (LA) har udspillet sin rolle som borgmesterkandidatGorm Flagstad

Noget tyder på, at der til byrådsvalget den 16. november i år i Horsens kommune vil være et væld af lister og partier at stemme på. Og til gengælde vil det nye byråd kun blive repræsenteret ved tre partier og en liste.

Af Gorm Flagstad
Danmarksgade 28, 8700 Horsens

I skrivende stund har følgende partier og lister bebudet, at de opstiller. Det er Socialdemokratiet, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Konservative, Nye Borgerlige, Kristendemokraterne, Maren Spliid Gruppen, Liberal Alliance og Miljølisten.

Om der kommer f.eks. en liste fra Hovedgård og Brædstrup kan kun tiden vise.

Det nye byråd kan meget vel komme til at bestå af Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og Enhedslisten.

Der er 27 pladser at kæmpe om i Horsens Byråd og et mandat vil alt efter stemmeprocenten koste ca. 1.800 til 1.900 krydser.

Det synes umuligt for Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance at opnå så mange krydser. Årsagen hertil skyldes blandt andet, at Enhedslisten og Socialdemokratiet vil sluge en del, stemmer fra Socialistisk Folkeparti, som har ført en meget anonym tilværelse i byrådet og nærmeste været et vedhæng til Socialdemokratiet. Dansk Folkeparti har været og er inde i en dyb splittelse. Byrådsmedlemmer har forladt partiet. Socialdemokratiet har overtaget den stramme, kontante og uforsonlige udlændingepolitik og Nye Borgerlige ånder Dansk Folkeparti i nakken. Hertil kommer, at i de mange år Dansk Folkeparti har været repræsenteret i byrådet, har man ikke leveret et eneste progressivt forslag.

Hvad Liberal Alliance angår taler meningsmålingerne helt deres eget sprog. Og for at blive borgmester skal man naturligvis være valgt ind i byrådet. Og dermed har partiets spidskandidat Jakob Bille udspillet sin rolle som borgmesterkandidat.

Den største overraskelse, der kan ske optil valget, er, hvis der kommer en tværpolitiskliste – men erhvervslivet er mere end godt tilfreds med byens nuværende socialistiske borgmester, så herfra er der ingen intention om at stille med kandidater til en sådan liste.

Borgmester Peter Sørensen (S) har kun et problem og det er, om han kan styre en kommende byrådsgruppe på ca. 16 til 18 mandater. En gruppe, som nok ikke vil se stiltiende til, at attraktive poster tilgår oppositionen.
 

Gorm Flagstad

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Keramiker Stine Orle i Stensballe
19. apr 2021