Debat: Kæmpe ros til personale og forældreNiels Peter Bøgballe, Formand (S) Børne- og dagtilbudsudvalget

I januar tiltrådte jeg som formand for Børne- og dagtilbudsudvalget, og når jeg kigger tilbage på de første måneder, er det klart coronaen, som har sat det største aftryk.

Af Niels Peter Bøgballe,
Munksbakke 33, 8700 Horsens
Formand (S) Børne- og dagtilbudsudvalget

I takt med at restriktionerne blev lempet blev flere og flere i frontlinjen smittet, og selvom der er mange som har haft mildere sygdomsforløb, så har det sat pres på. Nogle steder har det været meget kritisk, hvor alle løsningsmuligheder har været bragt i spil for at holde pasningsgarantien. Vinterferien var heldigvis med til at tage trykket lidt af, men nogle steder har op mod 50 % af personalet været sygemeldt samtidigt. Det har stillet de lokale ledere i en stor driftsmæssig udfordring. Vores personale har skullet lægge vagter om, tage ekstra timer, hjælpe i andre afdelinger og påtage sig nye opgaver. Derfor har jeg også stor respekt, ros og taknemmelighed for alle dem, som har strukket sig ekstra langt for at vores børn har kunnet have en nogenlunde normal hverdag med tryghed, nærvær og leg.

Sådan en manøvre ville aldrig gå uden forældrene, og vi er i udvalget oplyst om, at forældrene har bakket op, hjulpet til og accepteret, at der har været perioder, hvor det har været rigtig svært - hvor man skulle passe mere på med kontakten, og hvor man ikke har kunnet have nær så meget dialog om dagen for ens egne små. Måske har man enkelte dage holdt barnet hjemme, da personalet var mest ramt. Forældrene fortjener derfor også ros og anerkendelse for, at vi er kommet igennem stigningen i smittede.

Nu hvor coronaen er trådt i baggrunden, og fokus er på at afvikle afspadsering og ferie for vores personale, så kan vi flytte det ekstra årvågne øje mod udviklingen af ukrainske flygtninge. Vi har endnu ikke modtaget mange børn, men det er noget vi som udvalg vil følge tæt i tiden som kommer.
 

Niels Peter Bøgballe

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021