Debat: Korte betragtninger fra valgkampen



Søren Lind Jensen
Spidskandidat for Nye Borgerlige i Horsens kommune

Har man fuldtidsarbejde og samtidig er spidskandidat til et kommunalvalg for et politisk parti, bliver man i mere end én forstand udfordret, ikke kun tidsmæssigt og energimæssigt, men også mentalt. Ikke kun skal man være inde i de kommunale nøgletal, i den kommunale substans, men også i, hvad der rører sig i folkedybet.

Af Søren Lind Jensen
Spidskandidat for Nye Borgerlige i Horsens kommune

I god tid før valget skal valgfoldere udarbejdes, billeder tages, plakater laves og senere sættes op i lygtepæle (forhåbentligt enes man i byrådet om deres afskaffelse næste gang), en Facebook-gruppe skal etableres, læserindlæg skal skrives, annoncer skal udarbejdes og bestilles, partimedlemmerne skal underrettes om aktiviteterne, forberedelse til og deltagelse i vælgermøder, avislæsning, interviews, besvarelse af mails fra vælgere og endog besøg hos disse. Derudover er der gågadeaktioner med opstillet pavillon og runddeling af valgfoldere i borgernes postkasser. 

Jo, man kommer ikke sovende til et mandat. Uden eksponering og et højt aktivitetsniveau bliver man ikke valgt med mindre, at man repræsenter et af de to store partier på kommunalt plan: Socialdemokratiet og Venstre. Selv om Nye Borgerlige er et nyt parti, stiftet i oktober 2015, må vi kæmpe hårdt for vore stemmer, også selv om vi på den korte tid har vi vokset os så store, at vi nu målt på medlemmer er Danmarks tredjestørste, hvilket vi er stolte af. Vælgernes gunst får man kun gennem et målrettet arbejde, hvor man på seriøs vis fremlægger, hvad man vil arbejde for politisk.    

I de paneldebatter og vælgermøder, som jeg har deltaget i, har omgangen med de andre kandidater været præget af en god og saglig tone. Selv om man kan være rygende politisk uenige, så har vi heldigvis i Danmark en tradition for, at man omgås sine politiske modstandere med en adfærdsmæssig ordentlighed. Uden at lægge et vist bånd på os selv under en valgkamp – uden at det skal misforstås – kan samarbejdet og de nødvendige kompromisser efter valget besværliggøres. 

Ved sidste kommunalvalg fik rød blok 55,9 % af stemmerne, ved sidste Folketingsvalg i Horsens-kredsen fik de kun 48,5 %, og blå blok 51,3 %, netop fordi stemmeprocenten var 15,2 procentpoint højere. Så gå hen og stem d. 16. november, så øges muligheden for et magtskifte, hvilket vi trænger til i Horsens kommune. Godt valg!
 

Søren Lind Jensen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024