Debat: Regionsledelse kaster ansvaret fra sigAf Anders G. Christensen, spidskandidat for Venstre ved regionsrådsvalget i Region Midtjylland

Når Region Midtjylland kommunikerer via sociale medier, er det et ledelsesmæssigt ansvar, at sikre, at budskaberne forstås. Og når der kommunikeres til borgerne om forhold, der hænger sammen med politiske dispositioner, må det være nødvendigvis være den politisk ansvarlige ledelse, der udtaler sig. Det er i Region Midtjylland regionsrådsformand Anders Kühnau. 

Af Anders G. Christensen, spidskandidat for Venstre ved regionsrådsvalget i Region Midtjylland

Alle er vist bekendt med, at der er lange ventelister. Ventelisterne var der også før COVID-19, og de er ikke blevet kortere under COVID-19. I kølvandet på dette har der så været en overenskomstmæssig lovlig konflikt med sygeplejerskerne. 

Region Midtjylland valgte fredag den 10. september at gå ud med en bøn til de patienter, der står på venteliste, om at have forståelse for, at det vil tage lang tid, før situationen er normaliseret. Det er klart politisk betinget kommunikation, hvor regionsrådsformand Anders Kühnau burde have taget ansvaret som afsender, men i stedet valgte at lade koncerndirektør Ole Thomsen føre ordet. 

Det skete i et opslag med koncerndirektøren som budbringer på regionens officielle facebookside fredag den 10. september, kl. 9.52. Budskabet er ikke til at tage fejl af: ”Strejken blandt sygeplejerskerne betyder, at der er udskudt 10.789 ambulante besøg og 4.684 operationer”. Sygeplejerskerne gøres altså ansvarlige for ventelisterne i Region Midtjylland. 

I en situation, hvor alle vel er klar over, at vores fælles sundhedssystem er max-presset som følge af en lang række faktorer, er det i min optik vigtigt, at topledelsen i regionen anvender en ledelseskommunikation, der bygger på dialog og skaber relationer. Og ikke det modsatte. 

I den netop indgåede budgetaftale for Region Midtjylland, som Anders Kühnau har været ansvarlig for, omtales det flere steder, hvor vigtigt det er med gode medarbejdere, og at det er vigtigt, at vi får alle medarbejdergrupper med til at løse de udfordringer, som vores fælles sundhedsvæsen står med nu og i fremtiden. 

De fine ord glemte regionsledelsen tre dage efter budgetaftalen, da den øverste embedsmand blev kastet under bussen med et budskab, der hænger en vigtig medarbejdergruppe ud for ventelister, der i sidste ende ene og alene er regionens politiske ansvar.
 

Anders G. Christensen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021