Debat: Stem personligt!Assia Zouaoui

I næste uge skal vi til stemmeurnerne og sammensætte et nyt byråd for Horsens Kommune. Mit navn er på stemmesedlen til byrådsvalget. Man finder mig som nr. 17 på den socialdemokratiske liste, men da vi har sideordnet opstilling, betyder placeringen på listen ikke meget.

Af Assia Zouaoui

Det gør derimod de personlige stemmer! Det er alene dem, der afgør, hvem der kommer i byrådet, og hvem der ikke gør. Og en enkelt personlig stemme kan gøre hele forskellen. Det så vi ved byrådsvalget i 2017, hvor en enkelt personlig stemmes forskel mellem to A-kandidater betød, at én kandidat blev stemt i byrådet og den anden akkurat ikke blev valgt. 

Én personlig stemme. 

Jeg er gået til valg på en dagsorden, der handler om, at det gode liv skal vare hele livet. Og vi skal have alle med. Det mener jeg dybt og inderligt, for hvad er der ved at have en kommune i vækst, hvis man glemmer det basale: De borgere, der bor i den? 

Politik handler for mig om at skabe muligheder for mennesker, uanset om man er barn, ung, voksen, ældre, skolesøgende, under uddannelse, erhvervsaktiv, syg, handicappet, eller på anden måde er del af en særlig gruppe blandt de 91.000 personer, som udgør Horsens kommune. 

Vi er alle forskellige, og der er forskel på, hvad vi hver især lægger i forestillingen om det gode liv. Det handler ofte om det, man selv kender til. Jeg har mine rødder i den østlige del af kommunen og er vokset op i et samfund, der var og er præget af stærke fællesskaber og engagerede borgere. Her værner man om det lokale og hinanden, her skaber man selv kulturen, og her er ikke højhuse. Til gengæld er der kort til vand, skov, bakker, masser af frisk luft og en smuk natur. Og disse herligheder er fortsat værd at bevare, selvom man selvfølgelig også gerne vil have udvikling lokalt. Det skal bare være på en anden måde end i Horsens by.

Lokalpolitik handler om personer. Og som byrådsmedlem er man tillidsmand for vælgerne, der kan have en berettiget forventning om, at man kvitterer for krydset ved at kæmpe for de emner, man sagde, man ville. 

Jeg brænder for at skabe muligheder for mennesker, og jeg ønsker, at hele Horsens Kommune udvikler sig på en måde, som giver plads til, at vi alle kan udleve drømmen om det gode liv. Hele livet. 

Det må man gerne holde mig op på. Og det håber jeg at få DIN personlige stemme til.
 

Assia Zouaoui

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021