Debat: Udvidelse af EgebakkenSå kom den officielle negative udmelding omkring udvidelsen af plejehjemmet Egebakken i dagens avis Hrs. Folkeblad fra direktør Jes Svenninggaard for sundhed og velfærd i Horsens kommune. Udvidelsen af Egebakken skulle have været en del af de 184 plejeboliger der bliver brug for om fem år i Horsens kommune.

Af Leif Kristensen
Egehøj 12 Egebjerg, 8700 Horsens

Som barnefødt i Hansted, hvor vi havde det store gamle Hansted Hospital, med ca. 80 ældre boende, nu Hansted Kloster. Jeg har boet i Egebjerg hele mit voksne liv, har set hvordan vores gamle område er blevet udvidet med den ene store villa efter den anden, samt set plejehjemmet Egebakken bygget, det blev kraftigt beskåret fra starten af. Tryghedsboligerne, som ligger lige ved siden af Egebakken med 32 boliger. Endelig hørte vi at Egebakken skulle udvides med 49 pladser, samt et nyt aktivitetscenter. Alle brugerne og ældre var glade over den gode nyhed.

Selvom jeg har kendt til det i længere tid at det kun bliver til 5 lejligheder mere, plus de ti ældreboliger, som bliver til plejeboliger, havde jeg dog håbet på at det var lykkedes kommunen at få denne udvidelse af Egebakken gennemført.

Spørgsmålet er var det boligforeningen, som ikke havde gjort deres hjemmearbejde godt nok eller var det kommunen, der ikke kunne forklare en grundejerforening og deres medlemmer det fornuftige i at afgive nogle få meter jord af den grønne korridor til udvidelsen af Egebakken.

Udvidelsen skulle jo afhjælpe at når man bliver ældre og har brug for pleje at man kan blive i sit nærområde hvor ens bekendte bor, og ikke skal flyttes til Hovedgård eller et af de andre plejehjem inde i Horsens, eller som flere man har kendt, herude bliver flyttet helt til Brædstrup, når man er i den alder og ægtefællen sendes på plejehjem og man ikke selv har bil mere, ja så er det for at sige det rent ud trist og noget forbandet bøvl.

Jeg vil ikke håbe at de medlemmer i den grundejerforening kommer i den situation, som her beskrevet, men gør de, fortryder de nok deres modstand mod salg af et par meter jord.
 

Leif Kristensen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021