Debat: Væk med unødvendigt administrativt bøvlSøren Lind Jensen
Byrådsmedlem for Nye Borgerlige

Folketingsmedlem for Venstre Kristian Pihl Lorentzen skrev først i juli måned om det horrible i den måde, hvorpå EU's hvidvaskningsforordning fortolkes, hvilket afstedkommer et urimeligt bøvl med dokumentation i forbindelse med oprettelse af en foreningskonto, eller når en foreningsbestyrelse skifter bestyrelsesmedlemmer. 

Af Søren Lind Jensen
Byrådsmedlem for Nye Borgerlige

Nu skal jeg ikke harcelere over, at Venstre er et af de mest EU-venlige partier i Folketinget, da jeg på lokalt plan har et fortrinligt samarbejde i byrådet med både Venstre og De Konservative. Mellem 50 og 60% af al lovgivning i Danmark er påvirket af EU-lovgivning via direktiver eller forordninger. Europæisk samarbejde er naturligvis uomgængeligt, men hvorfor dette overstatslige, bureaukratiske EU-monster? 

Ros imidlertid til Kristian Pihl Lorentzen for hans indsats for forenings-Danmark. Han kan regne med mit partis stemmer i Folketinget. Det er fuldstændigt grotesk, hvor bøvlet og kompliceret det er at få oprettet en almindelig foreningskonto. Det skal der hurtigst muligt ændres på, da det suger energi og kraft ud af de frivillige ildsjæle, der får titusindvis af foreninger i Danmark til at fungere. Uden disse arbejdsbier, intet foreningsarbejde, og derfor skal de stimuleres, ikke drænes for energi.

Da Nye Borgerlige her i foråret skilte vor lokalforening Horsens-Hedensted ad i to på grund af stor medlemstilstrømning, tog det tre måneder at få oprettet en foreningskonto for vor lokalforening i Hedensted med forudgående større kommunikation og flere telefonsamtaler, inden kontoen faldt på plads. Det var et nærmest Kafkask forløb – og vel at mærke for en lokalforening, der ikke ville få samlede årlige indtægter på over 30.000 kr. 

Landets største bank, hvor kontoen blev oprettet i, tog sig selvfølgelig også godt betalt – oprettelsesgebyr 1.000 kr. Dertil kommer de faste årlige gebyrer for at have kontoen. Selvfølgelig har bankerne administrationsomkostninger, som skal dækkes, men skal vi ikke gå ud fra, at med størrelsen af gebyrerne så er det ikke en dårlig forretning.

Naturligvis skal der sættes ind over for hvidvaskning af penge, men foreninger med mindre årlige indtægter er altså ikke steder, hvor der finder hvidvaskning sted. Væk med al unødvendig dokumentation for dem og lovindgreb over for bankgebyrernes størrelse for foreninger!
 

Søren Lind Jensen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021