Debat: Vores Havn: Horsens grønne guldklumpClaus Kvist Hansen, byrådskandidat (S), Fmd. Horsens Havn

Jeg stiller op til byrådsvalget ud fra et helt overordnet ønske om mere og bedre velfærd til borgerne i vores kommune. Ingen tvivl om dét! Men i lokalpolitik må man også gerne have sin helt egen lille kæphest – altså en lokal mærkesag, som står ens hjerte særlig nært.

Af Claus Kvist Hansen, byrådskandidat (S), Fmd. Horsens Havn
Byvangen 81, 8700 Horsens

Og min kæphest er Horsens Havn. For Havnen er en del af Horsens’ selvopfattelse og historie på line med salig Vitus Bering. Men hvor gamle Vitus alene gav Horsens et navn i verdenshistorien, så har Havnen i al ubemærkethed været en guldrandet forretning for Horsens målt i kroner og øre. 

Og det er den stadig. Havnen skaber nemlig ca. 1600 arbejdspladser i Horsensområdet, og den giver skatteindtægter på over 100 mio. kr. Lige så vigtigt er også, at Havnen er blandt Horsens’ største bidragsydere til CO2-reduktion, for transport til søs er ubetinget den mest miljøvenlige transportform. Årligt transporteres ca. 750.000 tons gods til og fra Havnen til gavn for vores lokale virksomheder – og uden en velfungerende havn skulle godset i stedet transporteres på 30.000 lastbiler til gene for øvrig trafik og med øget dieselforurening til følge. 

Havnen var vigtig for Horsens i en fjern fortid – og den er det også i fremtiden. En personlig stemme på mig er derfor en stemme, der fortsat vil arbejde for vores Havn – og dermed også for vores lokale erhvervsliv.
 

Claus Kvist Hansen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021