Der var sund pizza til alleTirsdag var der stor ståhej ved SuperBrugsen Østbirk, da fænomenet GoCook, som er Coops nationale madprojekt for børn, havde stillet et stort udendørs køkken op og inviteret 6. klasserne fra Østbirk skole til at lave lækre pizzaer.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Der var kyndig vejledning i køkkenet og børnene fik demonstreret teknikker og ikke mindst køkkenhygiejne. Der var en længere snak om de mange sunde ingredienser man kan komme på sin pizza og det blev understreget at der ikke måtte komme mere end 3 – 4 ingredienser på pizzaen udover sovsen.

Så gik børnene ellers i gang med at kreere egne pizzaer og delt op i par fik ungerne snittet grøntsager og der var masser af små mesterværker, som bare ventede på at blive bagt i den glohede pizzaovn.

Det sværeste del af dagens arrangement var efter at pizzaerne var udskåret at gå ind i SuperBrugsen og tilbyde de handlende friske pizzastykker i mundrette bidder. Det var en anelse grænseoverskridende for nogle af eleverne.

Pizzaerne var meget velsmagende og selvom de alle var vegetariske, var det de færreste som bemærkede det, når de spiste de lækre lune pizzaer.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023