DF-byrådsmedlem fra Horsens bliver EU-kandidat



Byrådsmedlem og hovedbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti, Michael Nedersøe, stiller op til Europa-Parlamentet ved valget i 2024

Byrådsmedlem og hovedbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti, Michael Nedersøe, stiller op til Europa-Parlamentet ved valget i 2024

Når danskerne i juni 2024 skal stemme til Europa-Parlamentet, så er der et byrådsmedlem fra Horsens på stemmesedlen. Det er Dansk Folkepartis Michael Nedersøe, der også er folketingskandidat i Horsenskredsen og medlem af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse. 

Michael Nedersøes EU-Kritik

Michael Nedersøe er stærkt EU-kritisk og stiller op for at bekæmpe EU's magtkoncentration og for at bekæmpe den udbredte sociale dumping, som han ikke mener, at EU evner at gøre noget ved.

Social dumping i transportsektoren

”Jeg stiller op, fordi der sker så meget i EU-systemet, som er i konflikt med alt det, jeg tror på. Tag for eksempel social dumping på transportområdet. EU lavede en vejpakke, som Dansk Folkeparti var imod. Den skulle forhindre at underbetalte, østeuropæiske chauffører kører rundt i Danmark i månedsvis og bor i deres lastvogne,” siger Michael Nedersøe, der selv kører som eksportchauffør. Han fortsætter:

Problemet med vejpakken

”Problemet er slet ikke løst. Vejpakken er hullet som en si. Vi har stadig chauffører, der kører rundt i Danmark på danske nummerplader til østeuropæiske lønninger, og paradoksalt nok har man åbnet op for, at underbetalte filippinere og pakistanere kan køre som chauffører i EU. På et tidspunkt, hvor vi har en arbejdsløshed på 15-20 millioner europæere. Den slags er konsekvensen af, at lobbyister har alt for stor indflydelse i EU-systemet. De får presset dispensationsregler igennem, selv om der er brug for regler, der ikke kan omgås,” siger Michael Nedersøe og tilføjer, at der er, også er store problemer med løndumping indenfor håndværk og landbrug. 

Migrationsspørgsmålet og EU's svigt

Michael Nedersøe mener desuden, at EU har spillet fallit, når det gælder migrationsspørgsmålet. Han har selv besøgt Afghanistan og Syrien og konstaterer, at EU’s løsninger ikke virker.

Fordelene ved nærområdeshjælp

”Jeg har talt med flygtninge, myndigheder og menneskesmuglere i de pågældende lande. Jeg kan se, at EU understøtter migranternes drøm om at komme til Europa, fordi man ikke sender dem retur. Derfor skal hjælpen ske i nærområderne. Det er mere humant og meget billigere. Den gennemsnitlige månedsløn i Afghanistan er 500 kroner, hvor en flygtning i Danmark koster os mindst 250.000 kroner årligt. Derfor kan vi hjælpe mange flere for de samme penge i nærområderne,” siger Michael Nedersøe, der også vil kæmpe for en permanent dansk grænsekontrol.

Kampen for Dansk grænsekontrol

”EU skal ikke komme og diktere os, hvad vi må og ikke må. Vi ved, at grænsekontrol virker. Det har regeringen senest fortalt os i forbindelse med koransagen. Så det skal vi have mere af – det skal EU ikke blande sig i,” lyder det fra den kommende EU-kandidat.

Michael Nedersøes baggrund og politiske position

Michael Nedersøe er 44 år og formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Horsens Kommune. Hans placering på kandidatlisten bliver afgjort ved en afstemning på Dansk Folkepartis årsmøde i Viborg lørdag den 30. september.
 

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024