Fernisering på ”Maskineriet” på IndustrimuseetKunstnersammenslutningen Guirlanden har i udstillingen valgt at gå på opdagelse i museets lokaler og i denne fortælling kommer de gennem de forskellige kunstværker ud ad vidt forskellige spor og krinkelkroge i det store museum.

Af Jørn Kildall

Udstillingen fortæller om industrialiseringen i Danmark som er en betydningsfuld del af vores historie og identitet. Udstillingen går fysisk og indholdsmæssigt i dialog med museets samling og sætter vanlige rum og genstande i et anderledes lys. Ved at tage museumsgenstandene på ordet eller ved at adskille form og materiale fra indhold opstår nye former, objekter og betydninger.

Fra Kunstnersammenslutningen Guirlanden mødte avisen udstiller Max Parylewicz:

- Det er et fantastisk rum, med gamle maskiner og generatorer. Udfordringen var at lave en kunstudstilling på stedet og i et andet rum end vi er vant til. Og rummet spillet godt ud mod det vi kommer med.

David H. Olsen ved ferniseringen.

Souschef på Industrimuseet David H. Olsen er også begejstret for hvad kunsterne har fået ud af rummene på museet og han fortalte:

- Kunsterne skulle lave værker som på en eller anden måde refererer til Industrimuseet. De forskellige værker refererer til forskellige steder på museet. Hvis du kigger på Hede Nielsen direktørkontoret, så ser man at det er blevet invaderet af arbejdsbier.

Udstillingen vises frem til 18. april 2022.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024