Fortsat stigende smittetal i Horsens Kommune(arkivfoto)

69 borgere er i det seneste døgn testet positive med Covid-19. Smittetallet i Horsens Kommune er desværre fortsat stigende, og Horsens Kommune har med et aktuelt incidenstal på 402 nu overskredet grænsen for den såkaldte tiltagsmodel for kommunerne.

Denne model rummer anbefalinger til kommunerne om særlige smitteforebyggende indsatser, og som træder i kraft, når en kommune eller et sogn kommer over følgende grænseværdier:

  1. Kommuner: 400 smittede eller flere pr. 100.000 indbyggere samt mindst 20 smittetilfælde i de seneste syv dage
  2. Sogne: 800 smittede eller flere pr. 100.000 indbyggere, mindst 20 smittetilfælde de seneste syv dage samt en positivprocent på mindst tre

193 nye borgere er i denne uge testet positive med Covid-19. 69 borgere er i det seneste døgn testet positive.

- Det er meget bekymrende, at smittetallet stiger så voldsomt i øjeblikket, og i vores lokale krisestab følger vi udviklingen tæt, siger borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen.

Peter Sørensen oplyser, at kommunen er i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed i forhold til at vurdere, om der er behov for iværksættelse af yderligere foranstaltninger for at dæmpe smittespredningen. Skulle det blive relevant, er kommunen klar til med kort varsel at handle.

- Og jeg kan fortsat kun opfordre til, at vi passer rigtig godt på hinanden. Det har vi indtil nu været rigtig gode til, og det skal vi blive ved med, siger Peter Sørensen.

Når en kommune oplever høj smitte, opfordres der til et særligt skærpet fokus på at efterleve Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger og vejledninger om forebyggelse og håndtering af smittespredning af Covid-19.

Det betyder mere specifikt, at en række anbefalede tiltag på børne-, skole- og fritidsområdet nu iværksættes på alle kommunens skoler, vuggestuer og børnehaver. Har man børn i skoler eller børnehaver, får man direkte besked fra sin institution.

Derudover opfordrer sundhedsmyndighederne til to ugentlige test af børn fra 9-11 år, som ikke tidligere har været smittet med Covid-19 inden for de seneste 12 måneder.

Der opfordres også til to ugentlige tests fra 1. klasse og op, hvis man ikke er vaccineret eller tidligere smittet inden for de seneste 6måneder.

Der opfordres desuden til at aflyse større sociale arrangementer på tværs af skoleklasser. Sociale arrangementer med primært socialt formål såsom klassefester, fødselsdag og fælles morgenmad bør holdes inden for stamklassen.
 

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023