Genbrug gennem 25 år på hjørnet i HovedgårdFor 25 år siden var det Elvie Hansen og Inge Nielsen, der ekspederede i Røde Kors butikken i Vestergade 1. I dag er det Gunhild Porsgaard og Bente Urban og andre 13 frivillige, der klarer betjeningen i de samme lokaler.

Tirsdag 1. oktober 1996 var Gedved Kommunes borgmester Eigil Rasmussen inviteret til snoreklipning på Vestergade 1 i Hovedgård. Her åbnes Røde Kors nemlig sin genbrugsbutik nummer 124.

Nu 25 år senere skal der igen være fest i Vestergade 1, for den lokale genbrugsbutik lever fortsat i bedste velgående.

- Vi har så mange gode og trofaste kunder, at vi synes, de skal mærke, at vi sætter stor pris på dem. Og et 25-års jubilæum er en god lejlighed til at markere det med telt i gården, kaffe på kanden, kagemand og musik kommer der også, fortæller Gunhild Porsgaard, der sammen med Bente Urban udgør den lokale butiksledelse.

- Vi har også en rigtig god flok frivillige, som vi også gerne vil takke ved denne lejlighed, for uden dygtige frivillige, var der ingen kunder i butikken, siger butikslederen.

Røde Kors-butikken omsætter hver måned for ca. 20.000 kr., dog med en pil op ad det seneste års tid, og fra Hovedgård-butikken bliver der årligt ca. 150.000 kr. til overs til andet Røde Kors-arbejde lokalt, på landsplan eller ude i verden.

For 25 år siden stod Elvie Hansen som initiativtager og butiksleder. Hun var også kasserer i Røde Kors Gedved afdeling. Hun startede med kun en frivillig hjælper, nemlig Inge Nielsen, men siden blev der ”fuldt hus”, så der nu er åbent i butikken hver dag med hjælp fra i alt 15 frivillige.

Genbrugsbutikken i Hovedgård er den ene af i alt 3 genbrugsbutikker under Røde Kors Horsens Nord, der også driver genbrugsbutikker i Østbirk og Tvingstrup.

Røde Kors har i dag 237 genbrugsbutikken spredt over hele landet.
 

Lignende artikler

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021