Gudstjenester på nettet hitterSognepræsterne Peter Tast og Lone Buhl kan opleves digitalt på Facebook og Youtube i Påsken med gudstjenester fra Østbirk, Yding og Voerladegård kirker.

Selvom kirkerne er lukket ned for næste alle gudstjenester og handlinger, vil præsterne og sognene gerne nå ud til deres menigheder og med opfindsomhed og lidt teknisk snilde, er mange præster blevet deres egne små tv-stationer og udsender gudstjenester i denne svære tid.

I vores lokalområde så vi fænomenet med digitale gudstjenester første gang 15. marts da sognepræst i Lundum Hansted pastorat Søren Jensen lagde sin gudstjeneste på YouTube og delte den på Facebook, så alle kunne få glæde af hans ord.

Når man tager et kig ud over det kirkelige landskab, titter der digitale gudstjenester frem fra mange sognekirker i landet, og der er mulighed for at gå kirke hjemmefra når man alligevel ikke kan mødes i kirkerne, så er det nemt at tænde for præsten hjemme foran skærmen når det passer eller at gense en gudstjeneste hvis behovet skulle opstå.

Østbirk, Yding og Voerladegård kirker sender i påsken

Sognepræsterne Lone Buhl Pedersen og Peter Hansen Tast, har allieret sig med undertegnede og sammen har vi allerede haft premiere på den første gudstjeneste med Peter Tast i Østbirk kirke 22. marts, Midfaste søndag. I forløbet har der været flot akkompagnement fra kirkernes organister.

De to præster har allerede optaget påskens gudstjenester og der sendes på Facebook og YouTube efter følgende plan:

Palmesøndag, 5. april kl. 10.30 – Østbirk kirke med Lone Buhl Pedersen
Skærtorsdag, 9. april kl. 19.00 – Yding kirke med Lone Buhl Pedersen
Langfredag, 10. april kl. 10.30 – Voerladegård kirke med Peter Tast
Påskesøndag, 12. april kl. 10.30 – Østbirk kirke med Lone Buhl Pedersen
Påskesøndag, 12. april kl. 11.00 – Voerladegård kirke med Peter Tast

Hvis du følger avisens Facebook-side eller abonnerer på vores YouTube-side, kan du få automatisk besked om hvornår gudstjenesterne går i luften og der bliver også udsendt notifikation i god tid inden ellers kan du altid finde tidligere gudstjenester og andre videoer fra avisen på disse to links:

- https://www.facebook.com/OestbirkAvisOestjydskAvis/videos
- https://www.youtube.com/channel/UC8wJyC8IjJI_Cyb_9y-DUIw

Kildall

Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021