Harmonikatræf var en stor succes



Efter en ufrivillig coronapause kunne Lions Bygholm atter inviterer til harmonika- og spillemands træf i INSERO-hallen i Horsens. Der må have været et stort hul og en efterspørgsel efter et arrangement af denne slags for arrangørerne var overrasket over den store tilstrømning af gæster til arrangementet i de 12 timer det stod på.

Af Jørn Kildall. Fotos Jørn Kildall og Jens Jessen

Enten er man til harmonikamusik eller også er man ikke. Dem som er til harmonikamusik, går op i det med liv og sjæl og det er som en festival hvor gamle venner mødes og hygger, med det de holder allermest af, musikken og hinandens selskab.

Det er Lions Bygholm som er arrangøren bagved harmonikatræffet og Knud Erik Kristensen er for ottende gang arrangementets ankermand og den som holder styr på alle de mange aktiviteter før, under og efter træffet.

- Da vi lagde budget, vidste vi at der ville komme omkring 120 musikere og mange frivillige. Det er ikke gratis da alle skal have noget for deres deltagelse og der skal også serveres både mad og drikke dagen igennem. Derfor havde vi budgetteret med 200 betalende gæster og jeg må sige det overrasker mig meget positivt at der var næsten 280 betalende gæster som købte billet i indgangen.

Det var over alt forventning at opleve så mange mennesker komme til harmonikatræf i INSERO og selv om man endnu ikke har gjort regnskabet op forventer man et overskud af arrangementet.

Overskuddet bliver brugt til det humanitære arbejde som Lions Bygholm udfører og størstedelen at de midler klubben indsamler gennem året bliver udmøntet til lokale foreninger og institutioner.

At dømme efter publikumsreaktioner og glade smil så har arrangementet fat i noget af det helt rigtige - ord som: ”det bedste harmonikatræf i løbet af året” kom fra en deltager som havde fundet til Horsens hele vejen fra Fyn. En anden deltager fra Nordjylland kunne fortælle at INSERO-hallen er den perfekte ramme for at træffet og de glæder sig allerede til at vende tilbage igen i 2024.

Efter 12 timers dejligt samvær og god musik afsluttede man, traditionen tro, med sangen ”Skulle gammelt venskab rent forgå” og der var næsten 200 publikummer og musikere ude på gulvet og man dannede hele 3 ringe.

Allerede inden den sidste tone havde sluppet harmonikaen er Knud Erik Kristensen i gang med planlægningen af næste års harmonikatræf i Horsens og datoen bliver den første lørdag i februar 2024.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023