Idrætsmærke-træning som for 101 år siden



Det er dette lille mærke, man får efter nogle måneders motion – i dette tilfælde har modtageren taget mærket 43 gange. Kravene i de forskellige prøver er afstemt efter alderen, så de fleste kan tage idrætsmærket.

For 101 år siden tog de første danskere idrætsmærke. De senere år er interessen for mærket blevet dalet, men i Østbirk Idrætsforening holder man ved den traditionsrige motionsform. 

En snes deltagere træner hver tirsdag til de forskellige prøver, som i sværhedsgrad er afstemt efter deltagernes alder, så det skulle være muligt for næsen alle med lidt træning at tage mærket.

Træningen til ”Almen formprøve” er i gang, men interesserede kan stadig nå at melde sig. De skal bare møde op tirsdag aften i Østbirkhallen.

Når formprøven er aflagt, fortsættes der udendørs i løbet af maj, hvor der først er en udholdenhedsprøve, som består af en 8 km gangprøve eller 10-20 km cykelprøve. Der kan dog også aflægges en anden form for udholdenhedsprøve, f.eks. i svømning, hvis det er den disciplin, man har det bedst med.

Derefter er der en atletikprøve, hvor man kan prøve alle atletik-disciplinerne som løb, længe- og højdespring, kuglestød, bold-, diskos- og spydkast, så der er rig mulighed for at få sine talenter prøvet af, og kravene er som nævnt afpasset efter alder. Og er man slet ikke til de atletiske prøvelser, kan man f.eks. tage en gymnastikprøve i stedet for.

- Det er kort sagt svært at finde argumenter for ikke at give sig i kast med prøverne, der ender med et idrætsmærke, siger Birte Jensen, der har ledet aktiviteten i mange år og nu har fået hjælp af Allan Skødt.
 

Den berømteste idrætsmærke-deltager er Dronning Margrethe, der som ung tog mærket.

Lignende artikler

Gudrun Andreasen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024