Jazz, ild og jordbærkage i kostalden: Serridslev ryster posen med Musik i Stalden



Sweet Jazz svingede sig gennem eftermiddagen og fik selv traktorerne til at vippe i takt. Publikum nippede til kaffe og Royal, mens rytmerne flød mellem rust og rødternede duge. (Foto Leon Dam Hansen)

SERRIDSLEV - Når gamle mure møder saxofon og salat, og Serridslevs borgere tropper op med hjemmebag og godt humør – så ved man, at det ikke er en helt almindelig lørdag. Det er Musik i Kostalden, og det er både skørt og skønt.

Af Jørn Kildall. Foto Leon Dam Hansen

En gammel kostald er normalt ikke stedet, hvor man tænker: “Her kunne man godt høre lidt middelaldermusik og spise lagkage med jazz i baggrunden”. Men sådan tænker de heldigvis ikke i Serridslev.

For lørdag eftermiddag og langt ind i sommeraftenen, blev der nemlig spillet op til dans, døs og ildshow i den nypudsede og nu tomme kostald hos Børnebondegården.

Annette Hansen og det altid handlekraftige hold bag bondegården har ryddet stalden så grundigt, at selv den mest stædige ko ville have svært ved at finde sit gamle hjørne. Til gengæld fandt over 100 mennesker fra byen vej – og det er vist flere end der nogensinde har været køer derinde.

Fra pavillon-halløj til staldfest

Hele ideen med at holde koncert i en stald opstod sidste år – og som mange gode idéer, begyndte det med noget, der gik galt. En havefest i voldsom blæst endte i kaos, og så rakte man ud til Børnebondegården, som sagde: “Kostalden står klar – nogenlunde.”

Og nu, i år, var den endnu mere klar. Opstillingen var fin, akustikken overraskende, og stemningen? Ja, den var næsten elektrisk, selv før ildgøglerne kom i gang.
 

Et øjeblik af ægte staldmagi: Duoen på scenen leverede både følelse og fest i toner, der hang i luften længe efter sidste akkord. (Foto Leon Dam Hansen)

Kagebord med hjemmebagt kærlighed

Og midt på eftermiddagen – sådan lige dér hvor folk egentlig mest havde lyst til en lille lur – begyndte der at blive rykket rundt på stole og bænke og båret fade ind. Det var nemlig tid til kagebord – og hvilket et!

Ifølge Annette mindede det om et sønderjysk kagebord, og når man hører det, ved man, det ikke er for sjov. Her var tærter, lagkager, boller med tandsmør og noget med kokos på toppen, som ingen helt vidste hvad var, men som alle spiste alligevel.

Grillpølser og gøgleri i skumringen

Da maverne igen begyndte at rumle hen under aften, blev grillen tændt. Pølserne var gratis, salaterne medbragt og stemningen høj. Det hele blev rundet af med et ildshow, som – hvis man skal tro dem, der tog billeder – så helt magisk ud i skumringslyset.

Og måske var det netop det, der gjorde aftenen til noget særligt: En blanding af hjemmelavet, uperfekt fællesskab og en stald, der nu har fundet sin anden ungdom som kulturhus.
 

Kostalden blev forvandlet til kulturhus for en dag. Mellem gamle landbrugsmaskiner og hjemmebag blev der snakket, nydt og nikket med til toner og traktorsnak. (Foto Leon Dam Hansen)

Musik i Kostalden – en tradition med dybe rødder?

Andet år, samme sted, endnu mere vellykket. Det ligner en tradition i støbeskeen – og hvis ildshow, pølser og hjemmebag ikke kan lokke folk ud af sofaen, så ved vi snart ikke, hvad kan.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

Ringvej Syd
29. maj 2025