Jørgen var med til at sikre EM-sølv i bridgeEM 2022 var de tredje internationale mesterskaber i træk, hvor de danske seniorer vandt medaljer. Sølvvinderne er fra venstre: Jørgen Hansen, Dennis Koch-Palmund, Klaus Adamsen, H.C. Nielsen, Knud-Aage Boesgaard, Steen Schou og Jytte Ibsen (coach).

Danskere er skrappe ved kortbordet. Det danske seniorlandshold i bridge har netop vundet sølvmedaljer ved EM på Madeira.

Medaljetagerne er: Steen Schou (Aarhus), Jørgen Hansen (Hovedgård), Klaus Adamsen (Nykøbing Sjælland), Dennis Koch-Palmund (Karlslunde), H.C. Nielsen (Vejle) og Knud-Aage Boesgaard (Herlev). Steen Schou fungerede også som spillende kaptajn, mens Jytte Ibsen var coach.

”Det var et godt EM for Danmark, og jeg er stolt over holdets indsats,” siger landstræner og sportschef Bo Lønberg Bilde.

Sølvmedaljerne kommer kun to måneder efter, at de danske seniorer vandt bronze ved VM, ligesom det blev til guld ved det forrige VM. Indimellem har de rød-hvide vundet guld ved NM i åben række. Så Danmark er en af verdens stærkeste bridgenationer – ikke mindst blandt veteranerne.

”De flotte resultater viser, at man kan drive det vidt på konkurrenceplan, også selv om man er lidt oppe i årene,” siger Charlotte Fuglsang, direktør i Danmarks Bridgeforbund, og fortsætter:

”Bridge er en inkluderende sportsgren med plads til alle aldersgrupper. Spillet kan dyrkes med lige stor fornøjelse, uanset om man tilhører verdenseliten eller netop har taget sine første stik på et begynderhold.”

Spillet er samtidig med til at holde hjernen sund. Videnskabelige undersøgelser dokumenterer, at bridge vedligeholder den mentale kapacitet livet igennem og forebygger sygdomme som alzheimers.

Ud over sølvmedaljerne til seniorlandsholdet deltog Danmark også i åben række samt i dame- og mixedrækken ved EM. Og både dame- og mixedlandsholdet placerede sig blandt de otte bedste, som indløser adgangsbillet til VM i 2023.

”Vi har arbejdet målrettet på at være med i toppen i alle rækker, og vi er nået langt. Vi begynder forberedelserne til VM allerede nu og forventer at gøre det endnu bedre til næste år,” siger landstræner Bo Lønberg Bilde.
 

Lignende artikler

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023