Kloakker i store dele af Brædstrup skal separeresTil august går Samn Forsyning i gang med et større kloakarbejde i den sydlige og centrale del af Brædstrup. Det sker ikke mindst for at mindske presset på det nuværende kloaknet, fordi heftige regnskyl og skybrud kan få dækslerne til at lette.

Det skal forebygges ved at separere kloakledningerne, så spildevand og regnvand kommer i hver sin ledning. Arbejdet begynder 12. august med ledningen fra Klovenhøjvej mod Ring Bakke, og en uge efter med separering af ledningen i Søgade.

Begge dele forventes afsluttet omkring 1. november, oplyser projektleder i Samn Forsyning Halldór Ómarsson.

Næste fase begynder midt i september. Her gælder det Søndergade samt gaderne Søndermarksvej, Bredesvej, Brøndshøjvej og Skovvejen. Denne etape skal ifølge planen være afsluttet senest til april.

-Vi ved godt, at vi kommer til at fylde lidt i gadebilledet, og at der bliver larm og støv i en periode. Samtidig kan vi ikke undgå at genere den daglige trafik i en periode. Sådan må det være, når vi graver flere steder samtidig, men det er den mest effektive måde at gennemføre projektet på. Vi håber på beboernes forståelse og vil informere løbende om vores arbejde via vores hjemmeside, siger Halldór Ómarsson.

Han tilføjer, at der vil blive indkaldt til informationsmøder for beboerne, når det gælder gravearbejdet i Søgade samt den store tredje-etape omkring Søndergade, Søndermarksvej og Skovvejen.

-Især Søgade og Søndergade er vigtige færdselsårer for hverdagen i Brædstrup, så vi vil fortælle så meget, vi kan. Der er ingen hemmeligheder ved projektet, og vi beklager på forhånd de gener, det medfører, men der er ikke noget alternativ, siger projektlederen.

Sidste fase bliver etableringen af regnbede ved Ring Sø, som skal opsamle og rense regnvandet, inden det løber ud i søen.

Her forventer Halldór Ómarsson, at arbejdet kan gå i gang til februar og blive afsluttet i løbet af 2020, men denne sidste del af projektet er endnu ikke lagt fast i kalenderen.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Keramiker Stine Orle i Stensballe
19. apr 2021