Køen ved Covid-19-testcentret på Langmarksvej flyttes(arkivfoto)

Fra torsdag morgen 15. april skal kørende til testcentret skal fremover holde i kø mellem Casa Arena og boldbanerne for at fjerne biler fra Langmarksvej. De nye tiltag ved testcentret er aftalt mellem Horsens Kommune, Sydøstjyllands Politi og Region Midtjylland

Af Horsens kommune

For at dæmme op for udfordringerne med trafikpropper på Langmarksvej ved Covid-19-testcentret bliver der nu ændret på kø-forholdene for bilister.

- I takt med genåbningen og brugen af corona-pas har vi særligt de seneste 14 dage oplevet et stigende pres på testcentret på Langmarksvej. Det har givet udfordringer med bilister, der har holdt i kø for at komme ind til centret, og det har været til gene for den øvrige trafik. Det handler vi nu på, så det bliver nemmere at komme ind til centret, og så vi dermed fjerner noget af den kø, der lige nu opstår på Langmarksvej, siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

Ændringerne betyder, at kørende til testcentret fra torsdag morgen skal køre ind på den store parkeringsplads mellem Casa Arena og boldbanerne. Her er der plads til at lave 6-7 baner, hvor bilisterne kan holde, hvis der er ventetid ved testcentret.

Det betyder, at bilisterne hurtigere kan komme væk fra Langmarksvej og ind i køen. Når bilisterne har fået foretaget deres test og skal ud fra området, vil de fra torsdag kun kunne køre til højre ud på Langmarksvej.

Åbningstider forlænges

Indtil de ny kø-forhold torsdag er på plads hjælper hjemmeværnet med at regulere trafikken ved ind- og udkørsel til testcentret.

Samtidig forlænges testcentrets åbningstider i denne uge med en ekstra time om morgenen, så det er muligt at blive testet mellem kl. 8-19. I næste uge forlænges åbningstiden også med en ekstra time om aftenen. Man skal fortsat bestille tid til test.

Gående til test vil fortsat skulle parkere foran Forum Horsens.

For brugerne på Casa Arena og boldbanerne bliver der lavet "gå-baner" på tværs af pladsen, så de fortsat kan færdes trygt i området.

- Rigtig mange horsensianere bliver testet, og det er positivt, og det skal vi endelig holde fast i, for det er det, der er grundstenen i den vigtige smitteopsporing. Så jeg vil gerne igen opfordre alle til at benytte de forskellige testmuligheder i vores kommune, siger Peter Sørensen.

Foruden testcentret på Langmarksvej er det muligt at få lavet hurtigtest i Falcks testcentre. De ligger på Sandøvej 16 og Ove Jensens Allé 19c i Horsens samt på Niels Wonges Vej 8 i Brædstrup. På www.rm.dk/om-os/aktuelt/corona/test-for-smitte-med-coronavirus/coronate… kan man hele tiden se den opdaterede liste over adresser og åbningstider.

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021